ivi1987 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Witam Szanownych Kolegów Panowie, ostatnio zauważyłem, że mam luzy w w/w amortzatorze. Mianowicie od strony prawej lagi. Luz jest bardzo wyczuwalny i słychać stuki ze środka. Nie mam pojęcia jak długo ten stan rzeczy trwa, bo niestety ostatnio brak czasu na rower Przypuszczam, że powodem może być moja ostatnia gleba. Niestety wywozili drzewo z lasu i zostałt bardzo głębokie koleiny. Duża prędkość, słaba widoczność, nieznajomość trasy i bum. Jak w takim przypadku wygląda sprawa z gwarancją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Może stuki wydobywają się z zacisku hamulcowego ? Możliwe że klocki maja mały luz. sprawdź to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivi1987 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Sprawdzałem, nawet zacisk dokręciłem dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) Może stuki wydobywają się z zacisku hamulcowego ? Możliwe że klocki maja mały luz. sprawdź to. Też mi coś strzela i właśnie myślałem że to już amor ale jednak klocki w zacisku. Co prawda mam inny amor ale wyszło na zacisk. Także z mojej strony dzięki Edytowane 5 Lipca 2015 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) Jak złapiesz za prawą górną oraz booster i zaczniesz ruszać przód tył, to też czuć luz? Zdejmij pokkrętło od powrotu i spradź, czy od spodu nie poluzowała się śruba. Edytowane 5 Lipca 2015 przez radziuGD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Także z mojej strony dzięki Spx. Przytrzymaj uszczelkę kurzową i poruszaj amorkiem przód tył i zobacz czy czuć luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivi1987 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Jest luz i jest stukanie. Żeby rozebrać cokolwiek nie za bardzo chce. Rower jest jeszcze na gwarancji i nie chce nic ruszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 To go po prostu oddaj na gwarancję i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivi1987 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Jutro z samego rana jadę. Mam nadzieję, że obejdzie się bez problemów. Jeszcze teraz sprawdzałem wszystko, i na bank jest tam luz. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 5 Lipca 2015 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Jak w takim przypadku wygląda sprawa z gwarancją? A rozumiesz co to jest gwarancja ? gwarancje gwarantuje ze widelec sam z siebie sie nie zepsuje ale dzwon, to zupełnie inna sprawa Zwłaszcza w Polsce gdzie gwarancja jest mitem tudzież legendą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivi1987 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Wiem co to jest gwarancja Co do dzwona to nic się nie będę odzywał. No i na szczęście nie jest to polska, tylko austria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi