grzybol Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Witam wszystkich na forum. W tym tygodniu zakupiłem pierwsze pedały i buty SPD (zestaw M540 + M089). Mam problem z butami M089, mam ciągle wrażenie że są za luźne. Klamra nie chce się zapiąć tak mocno jak bym chciał. Czytałem o tych butach, że ciasne zapięcie nie stanowi w nich problemu, więc nie wiem czy ja coś źle robię czy mam jakiś dziwny egzemplarz. Na długość buty są oczywiście w sam raz, nie kupiłem jakichś za dużych. A może jest jakaś regulacja tej klamry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Klamrę można przesunąć w dół. Pod dźwigienką jest śrubka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybol Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Ta śrubka nie pozwala na żadną regulację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 A dobrze zaciągnąłeś rzepy ?. Poza tym nie powinno się zbyt mocno zaciskać bo stopy zaczną boleć. (Mam te buty) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Taki urok niektorych Shimano. Mozesz wlozyc druga wkladke do buta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybol Napisano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 No trudno,w takim razie będę musiał się przyzwyczaić. Choć z biegiem czasu buty się pewnie wyrobią i będzie już tylko gorzej. Przy następnych zakupach będę wiedział na co zwracać uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B_art Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Pewnie masz stosunkowo niskie podbicie stopy. Sprawdz jak to wyglada z dodatkowa wkladka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marjanek Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Dobra żelowa wkładka, na którą nie można niestety szczędzic grosza załatwi sprawę i do tego dobra skarpeta. Chociaż trzeba z tym mocnym zapinaniem trzeba się nauczyc, bo mocne zapięcie na początku żądzy możne skutkować tym ze po 10 km stopy będą dretwialy palce a później całe stopy [emoji14] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybol Napisano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 A możesz mi podać jakieś konkretne przykłady takich wkładek? Ja znalazłem takie za 100+ zł, do tak relatywnie tanich butów szkoda kasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marjanek Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Ja używam wkładek meindl do każdych butów i nie moge złego słowa powiedzieć na nie. Meindl active pro, albo meindl dynamic - naprawde mega wkładki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzybol Napisano 6 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Dziękuję, chyba skuszę się na jedne z nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.