Frycu963 Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Siemka, kolejny problem do jasnej cholery, najpierw pieprzyłem się z hamplami m486, ale dałem za wygraną i kupiłem nówki m615. Chodziły pięknie przez 2 dni, a dzisiaj klamka zanim klocki chwycą tarczę chodzi bardzo ciężko/powoli odbija, sam hamulec hamuje super, ale to że ta klamka tak ciężko chodzi jest denerwujące, przód chodzi pięknie a tył... klamka. Hample są dobrze odpowietrzone. Pomocy ! Cytuj
Ychu Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Sprawdź tłoczki czy nie są brudne , wysuń lekko bez klocków i zwilż olejem mineralnym , sprawdź czy równo idą etc. Wyczyść wnętrze zacisku otwórz zbiorniczek w klamce i sprawdź czy nie ma syfu. Jeśli to zrobisz a dalej będzie lipa możliwe że zacisk do rozłożenia i wyczyszczenia , zapchane przewody , klamka do przeczyszczenia. Cytuj
tobo Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 uszczelka na tłoku w dźwigni mogła się zawinąć. Cytuj
radziuGD Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Załółż 486 a 615 odeślij na gwarancję - tak na chwilę obecną wyjdzie taniej. Perspektywicznie - zakup zestaw do odpowietrzania + olej i rozbierz zacisk. Z drugiej strony wierzyc by się nie chciało, że oba tłoczki w nowym zacisku niechcą się przesuwać, więc strzelałbym ze wina w klamce, która serwisowalna nie jest. Cytuj
Frycu963 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Napisano 5 Lipca 2015 Zacisk i klamka jest na 100% czysta tłoczki chodzą równo, są posmarowane specjalnym smarem do zacisków, najbardziej pasowało by to co pisał TOBO, a da się tę uszczelkę zrobić samemu czy na gwarancję ? Cytuj
Ychu Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 a da się tę uszczelkę zrobić samemu czy na gwarancję ? Firma GG Trading jak pamiętam robi uszczelki , sam jej nie zrobisz. Jeśli masz gwarancję reklamuj. Cytuj
Frycu963 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Napisano 5 Lipca 2015 mam mam, to tak uczynię oddam na gwarancję, a długo może to trwać ? Bo mam kilka tras zaplanowanych. A jak bym jeździł jeszcze jakiś tydzień i potem oddam na gwarancję to chyba nic się ie stanie co ? Cytuj
tobo Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Dorobić się da w tej firmie do zacisku, nie do klamki. Cytuj
Ychu Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 długo może to trwać ? Nie mam pojęcia. A jak bym jeździł jeszcze jakiś tydzień i potem oddam na gwarancję to chyba nic się ie stanie co ? Nie wiadomo , różnie może być ale chyba nie uśmiecha Ci się jeździć z takim czymś? Cytuj
radziuGD Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 mam mam, to tak uczynię oddam na gwarancję, a długo może to trwać Jeśli oddasz jako noiezgodnośc towaru z umową, to kasiorkę powinni oddać na miejscu, więc kupujesz nowy hebelek. Cytuj
Frycu963 Napisano 6 Lipca 2015 Autor Napisano 6 Lipca 2015 Da się jeździć, na raźie jeżdzę po szosie (jakoś tak wypadło, kilka tras ze znajomymi i nie masz czasu na dziury ) Więc aż tyle tego hampla nie używam, ale jak wrócę to oddam, czyli tak w przyszły pon. więc może do tego czasu coś się bardziej popśuje to już na pewno przyjmą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi