empe Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Na prospekcie w rowerze który zakupiłem widać uchwyt mocujący przewód hamulcowy do ramy. Jest w ramie nagwintowane miejsce do przykręcenia tej pętelki, ale niestety brakuje jej na wyposażeniu. Czy ten element można gdzieś dokupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 To jest przewód hamulcowy po tej stronie ramy czy jednak pancerz z linką do przerzutki? A co do zakupu, to pewnie warto zacząć od producenta lub dystrybutora tej marki ramy. Ewentualnie samemu coś zaadaptować/dorobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Na trytke przyczep ten pancerz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Oj faktycznie, pomyliłem się. Oczywiście to jest linka od przerzutki. Na trytytki nie będę tego zapinał bo wygląd i estetyka to dla priorytet. Pomyślałem że takie elementy można gdzieś nabyć za grosze, może ktoś się z tym spotkał już? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Możesz spróbować zaadaptować np. jakieś mocowanie do przewodów elektrycznych lub zrobić to co napisałem w poprzednim poście. Ostatecznie jak napisał przedmówca trytytkę i wio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMMAAACCC7 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 tak, w rowerach holenderskich jest to pospolite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 PW - wydaje mi sie że mam takie coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Jest w ramie nagwintowane miejsce do przykręcenia tej pętelki, ale niestety brakuje jej na wyposażeniu. Czy ten element można gdzieś dokupić?Jak na mój gust jest to taka sama przelotka jaką mocuje się przewód hydrauliczny na widelcu i pewnie do kupienia każdym serwisie rowerowym (dobrze wziąć zdjęcie ze sobą żeby pokazać o co chodzi). Można też samemu coś udrutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 http://allegro.pl/przelotka-prowadzenie-slizg-linki-pojedynczy-b71-i5482257661.html To akurat otwarte jest ale w lokalnym sklepie też powinni mieć coś podobnego w śmieciach. A jeśli jesteś z trójmiasta to mogę Ci dokładnie takie jak z Twojego zdjęcia sprezentować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
empe Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Dziękuję, najpierw popytam w sklepikach rowerowych. Wolałbym mieć to przymocowane bo linka trochę odstaje i łatwiej ją o coś zahaczyć. Trytytkami ani drutami nie będę tego wiązał. Preferuje fabryczne rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 http://www.mhw-bike.com/cube-sl-road-race-black-anodized-2014-1054 w 99.99% rowerów poprostu jest krótszy ostatni kawałek pancerza i takiego patentu stosować nie trzeba. ten cube to coś pokroju modelu road? w linku masz foto bez tego uchwytu pomimo otworu na śrubę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Trytytkami ani drutami nie będę tego wiązał. Pisząc o drutowaniu raczej ma się tu na myśli samoróbki a nie spinanie czegokolwiek drutem. Ja np drutuję sobie takie wynalazki jak Face Fander firmy Mucky Nutz. Wygląda identycznie tylko bez logotypów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 i kosztuje tyle co teczka na dokumenty o sztywnym plastikowym tyle Co prawda w decathlonie można teraz kupić za 12 pln więc jako tako mniej opłacalne się zrobiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemko Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 I to jest właśnie piękne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
headbanger Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 może takie mocowanie jak na amorze przewód hamulcowy. możliwe ze łatwiej jest to dostać i jakoś będzie wyglądać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.