Skocz do zawartości

[amortyzator]xcr air vs rs xc32 solo air

Colonel

Rekomendowane odpowiedzi

Ja rękami i nogami będę zawsze za RSem , miałem wcześniej pradziadka judy który miał olbrzymi przebieg i trzymał się znakomicie , golenie bez rys itp teraz mam dziadka pilota air xc z 2003r , też ma duży przebieg i tak samo jak na te lata jest w świetnym stanie i spokojnie pojeździ jeszcze sporo lat  , nie wiem jak obecne produkcje rsa ale te stare są moim zdaniem przy dbaniu i serwisowaniu pancerne.

Edytowane przez Cruiser

No ja miałem Rock Shoxa 32 w rowerze kross Earth 1.0 Zaledwie miesiąc pojeździłem i się z nim pożegnałem. Ponadto przed sprzedażą amorka chciałem go trochę przesmarowac i po wyciągnięciu dolnych lag to w miejscu paru centymetrów pod uszczelce przeciwkurzowej widziałem ślad, jakby ktoś palnikiem przejechał. Amorek zmieniłem na Suntoura bo się akurat nimi zajmuje, lecz ciekawi mnie to czy miał ktos z was taki sam przypadek??

Pytam bo wśród znajomych panuje przekonacie, RS=jakość cuda na kiju itd. Suntour=budżetowiec dla gawiedzi :P ja wyznaję natomiast zasadę, że niezależnie co to będzie to jak zostało to złożone przez skacowanego chińczyka w poniedziałek to i tak się rozleci :D

Może miałeś jakiś wadliwy egzemplarz , z wadą produkcyjną itp.

Co od kilku lat w przypadku tej firmy niestety nierzadko można spotkać.

Piszesz o Judy, o Pilocie. Tu mowa o współczesnej konstrukcji i współczesnej jakości. A ta wcale nie jest tak piękna, jak mogłoby się wydawać, wystarczy spojrzeć choćby do tematu o "suchotach".

Jeśli faktycznie XCR ma ślizgi przeniesione z wyższych modeli (a na to wygląda), jest to w zasadzie stary Raidon. I zdecydowanie nie będzie to zły widelec. Z drugiej strony XC32 SA to sprawdzona konstrukcja. Natomiast nie wierz w magię naklejki i nie licz na to, że przeskok jakościowy (jeśli w ogóle wystąpi) będzie ogromny.