Colonel Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Witam. Czy między tymi amorkami jest jakaś znaczącą różnica ? Bo mogę zamienić xcr na nowego xc32 solo air z dopłatą paru zł zastanawiam się tylko czy jest sens takowej zamiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmisiek9612 Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 moim zdaniem amorki Rockshoxa są lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Zależy ile to jest te parę zł. Jeden i drugi to najprostszy powietrzniak w ofercie tych producentów, także na zauważalne różnice czy magię marki Rockshox bym nie liczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Różnicy w pracy dużej nie będzie ale na pewno dłużej pojeździ bez luzów itp RS RULES Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Katsu Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Różnicy prawdopodobnie nie zauważysz, Panowie w najnowszym XCR są lagi 32mm i ślizgi teflonowe więc o luzy bym się nie martwił. Mój XCR 32 tyle że sprężynowy a nie powietrzny po roku jazdy nie ma najmniejszego luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colonel Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Dopłata ok 200zł. Mój xcr ma rok i przebieg ok 3000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) Ja rękami i nogami będę zawsze za RSem , miałem wcześniej pradziadka judy który miał olbrzymi przebieg i trzymał się znakomicie , golenie bez rys itp teraz mam dziadka pilota air xc z 2003r , też ma duży przebieg i tak samo jak na te lata jest w świetnym stanie i spokojnie pojeździ jeszcze sporo lat , nie wiem jak obecne produkcje rsa ale te stare są moim zdaniem przy dbaniu i serwisowaniu pancerne. Edytowane 5 Lipca 2015 przez Cruiser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 No ja miałem Rock Shoxa 32 w rowerze kross Earth 1.0 Zaledwie miesiąc pojeździłem i się z nim pożegnałem. Ponadto przed sprzedażą amorka chciałem go trochę przesmarowac i po wyciągnięciu dolnych lag to w miejscu paru centymetrów pod uszczelce przeciwkurzowej widziałem ślad, jakby ktoś palnikiem przejechał. Amorek zmieniłem na Suntoura bo się akurat nimi zajmuje, lecz ciekawi mnie to czy miał ktos z was taki sam przypadek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Może miałeś jakiś wadliwy egzemplarz , z wadą produkcyjną itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Colonel Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Pytam bo wśród znajomych panuje przekonacie, RS=jakość cuda na kiju itd. Suntour=budżetowiec dla gawiedzi ja wyznaję natomiast zasadę, że niezależnie co to będzie to jak zostało to złożone przez skacowanego chińczyka w poniedziałek to i tak się rozleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruiser Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Bardziej niż kto składa amorka liczy się jakość materiału z jakiego części zostały zrobione a w tych starszych amorkach rs nie oszczędzał na jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 6 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2015 Może miałeś jakiś wadliwy egzemplarz , z wadą produkcyjną itp. Co od kilku lat w przypadku tej firmy niestety nierzadko można spotkać. Piszesz o Judy, o Pilocie. Tu mowa o współczesnej konstrukcji i współczesnej jakości. A ta wcale nie jest tak piękna, jak mogłoby się wydawać, wystarczy spojrzeć choćby do tematu o "suchotach". Jeśli faktycznie XCR ma ślizgi przeniesione z wyższych modeli (a na to wygląda), jest to w zasadzie stary Raidon. I zdecydowanie nie będzie to zły widelec. Z drugiej strony XC32 SA to sprawdzona konstrukcja. Natomiast nie wierz w magię naklejki i nie licz na to, że przeskok jakościowy (jeśli w ogóle wystąpi) będzie ogromny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi