Frycu963 Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Siemka, mam problem z moim amorkiem (znowu). Zrobiłem mu serwis bo nie działało tłumienie, ani blokada skoku, oraz przydała się wymiana oleju, ale dalej nie działa regulacja tłumienia, amor wraca bardzo powoli, a kręcenie pokrętłem do regulacji nic nie daje, co mogło się stać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frycu963 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Pomoże ktoś ??? Sory że pod postem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Skoro tłumi bardzo mocno to najprawdopodobniej uszkodzeniu uległ regulator, może obraca się w gnieździe - ile obrotów można wykonać od jednego do drugiego końca regulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frycu963 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 (edytowane) No właśnie zapomniałem napisać, nie ma oporu można kręcić i kęcić ... Ale słychać charakterystyczne cykanie przy obracaniu Edytowane 5 Lipca 2015 przez Frycu963 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 To znaczy że gniazdo w którym osadzony jest trzpień regulatora albo element w którym znajduje się gniazdo trzpienia są wyrobione. Widelec musisz kolejny raz rozebrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frycu963 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Rozbiorę wideł i potem coś zrobić z tłumikiem ? I co mu zrobić bo nawet nie bardzo wiem jak działa ten tłumk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 5 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Najprawdopodobniej jak większość tłumików powrotu jest on nierozbieralny. Jeśli coś jest dostępne jako część zamienna to cały tłumik. Jeśli wyrobione jest gniazdo regulatora to wsadź w to miejsce imbus o tym samym rozmiarze co trzpień regulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo23 Napisano 31 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2015 Frycu a możesz powiedzieć coś więcej na temat tego amora, może jakieś fotki wnętrza i czy rzeczywiście tłumik jest nierozbieralny? Przymierzam siędo zakupu tego amora więc mam pilną potrzebę pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi