Witam. Stałem się posiadaczem ZZR Huragan. Rower z moją myślą będzie odrestaurowany na nowym osprzęcie. Na szytce tylnej widnieje rok 68, nie wiem czy jest to rok produkcji roweru. Rowerem jeździł wcześniej mój dziadek i ojciec, po jakichś 20 latach został wyjęty ze strychu z myślą o odnowieniu. Rower jest pomalowany jakąś farbą podkładową. Całość już niedługo uda się na piaskowanie oraz malowanie. Potrzebuję pomocy w następujących sprawach :
1. Mam koła na kasecie 9rz. Jaka kaseta wejdzie maksymalnie do Huragana aby wszystko chodziło sprawnie ? 6 czy 7?
2. Chciałbym zmienić korbę bo jest na klinach. Czy nowy suport z wkładem na kwadrat tutaj podejdzie ? Jeśli tak to może ma ktoś jakieś informację jaka jest długość suportu i czy dokupi się taką nową korbę.
Pytanie
Phenomen
Nazwa: ZZR Huragan (1968)
Data dodania: 04 lipiec 2015 - 14:54
Witam.
Stałem się posiadaczem ZZR Huragan. Rower z moją myślą będzie odrestaurowany na nowym osprzęcie. Na szytce tylnej widnieje rok 68, nie wiem czy jest to rok produkcji roweru. Rowerem jeździł wcześniej mój dziadek i ojciec, po jakichś 20 latach został wyjęty ze strychu z myślą o odnowieniu. Rower jest pomalowany jakąś farbą podkładową. Całość już niedługo uda się na piaskowanie oraz malowanie. Potrzebuję pomocy w następujących sprawach :
1. Mam koła na kasecie 9rz. Jaka kaseta wejdzie maksymalnie do Huragana aby wszystko chodziło sprawnie ? 6 czy 7?
2. Chciałbym zmienić korbę bo jest na klinach. Czy nowy suport z wkładem na kwadrat tutaj podejdzie ? Jeśli tak to może ma ktoś jakieś informację jaka jest długość suportu i czy dokupi się taką nową korbę.
Koło :
Zobacz rower
1 odpowiedź na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.