Skocz do zawartości

Rower 2000-3000 MTB

thomass88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, poszukuję roweru na codzienne poruszanie się po Warszawie - raczej ścieżki rowerowe.  Rower głównie na dojazdy do pracy (10km) ale czasem chętnie wybiorę się gdzieś dalej. 
Obecnie użytkuję 9? letniego Kellys Salamander i niewiele zostało z niego niestety ( gdzieś rama pęknięta hamulce napęd do wymiany, opony, koła w sumie wszystko poza lampkami :) ). Postanowiłem, że po urlopie kupię nowy rower - jazda na starym to męczarnia. 

Rower użytkuję cały rok tj do pracy - brak samochodu zmusza. Zima błoto deszcz czy ulewa - jadę ( wyjątek to burza ale to krótkie więc zaraz można jechać ) 

Rower garażowany - tj zarówno w pracy jak i w domu chowam go do pomieszczenia ( mieszkanie a w pracy garaż podziemny pod czujnym okiem kamery )
Cena - wiadomo im mniej tym lepiej. Znajomy z pracy namawia mnie na fulla speca (używaną) ale nie jestem przekonany czy mi jest on potrzebny. 

Dodam, że mam 170cm wzrostu więc rama to 17 (S)

Znalazłem ostatnio na aukcji rower za 3099 Krossa lvl a9 ( nowy ). Chciałbym spytać się Was, czy rower ten jest wart tych pieniędzy, czy może lepiej wybrać co innego z tej półki cenowej. 

Rower ma ramę carbonową - chętnie zamieniłbym na aluminium ale wtedy już cena jest trochę większa ( bo rozmiaru nie ma :( i trzeba 2015 kupować ) 

Co do kół to 26 ew 27.5.  29 chyba za duże do manewrowania w mieście. 

Chętnie wysłucham rad i uwag, a także propozycji ! 
Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...