Skocz do zawartości

[1400 zl] lazaro integral v3

Rampam

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Jest to mój pierwszy post o moim (przyszłym) pierwszym rowerze z prawdziwego zdarzenia.

To może trochę o mnie.

Mam 15 lat ważę 60 kg (jestem trochę pulchny i umięśniony). Mam 168 cm wzrostu.

W mojej nowej szkole jeżdżą na dłuuugie wycieczki rowerowe (np. do Wiednia).

Mam budżet 1400 zł i myślałem o Lazaro Integral v3(http://allegro.pl/king-of-the-road-full-alivio-lazaro-integral-v3-i5465466128.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Sport+i+Turystyka-3919_Rowery+i+akcesoria-16414_Rowery-16420_Crossowe-125055), niestety nie jest on dostępny w moim jakimkolwiek sensownym kolorze ramy, a wakacje się zaczeły i chcę zacząć jeździć. (kands/spartacus odpadają ze względu na słaby łańcuch/nie mój gust w wygładzie i brak pełnej gwarancji i serwisu w Warszawie.)

Myślałem też o dołożeniu 300 zł i kupieniem lazaro elitare v3(http://allegro.pl/hydraulika-alivio-blokada-lazaro-elitary-v3-men-i5476143106.html?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=Offers&bi_c=Product&bi_term=Sport+i+Turystyka-3919_Rowery+i+akcesoria-16414_Rowery-16420_Crossowe-1250550). Czy jednak warto dopłacać? Co mi dadzą hamulce hydrauliczne? (nie zamierzam zmieniać ich)

Może inne propozycje w tej cenie?

Z góry dzięki za odpowiedź

Napisano

A integral by miał pełny serwis w Warszawie ? :)

Zmienić łańcuch niewielka rzecz tudzież koszt - to bardziej szukanie wymówki niż realny problem.

Większy to twój wzrost - bo pewnie crossowa rama tylko 17" pasuje póki co - więc poza lazaro nic więcej z Transroweru nie wchodzi w grę - pozostaje popatrzeć na bojowo malowany northec caledon VB ....  lub przeprosić się z kolorem V3 :)

Przy twojej masie tarczówki to kwiatek do kożucha raczej ....

Napisano

Integral ma serwis w Warszawie (zorganizowany przez sprzedającego). Spróbuję dostać inny kolor (musi być czarny, najlepiej matowy). Poza tym został jeszcze spartacus, ale jest brzydki, ma błąd w specyfikacji (manetki shimano alivio 401 a takie nie istnieją). Dzięki za odpowiedź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...