lenoxs Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Problem z bębenkiem w mojej piaście Sram 9.0 pogłębia się. Przeskakuje mi coraz częściej. Zauwarzyłem że bębenek ma luz i to dość spory. Nie wiem czy to moze być przyczyna tego że przeskakuje, a może zabrudził się. Próbowałem rozkręcić ośkę ale nie wiem jak. Wiem że sie rozkręca od przeciwnej strony bębenka ale tam jest tylko jedna śruba (nie wiem gdzie jest ta druga do kontry). Przy piaście jest jakaś gumka albo plastik sam nie wiem, moze tam jest ukryta ta druga śruba. Wcześniej szukałem nowych zapadek do mojej piasty ale nikt nie ma to tego modelu. Szukałem w necie, w sklepach w mojej okolicy i nikt nie ma takich. Możliwe że nie będę musiał ich wymieniać ale jeśli będzie to konieczne to nie wiem już gdzie szukać. Może wy wiecie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Sram 9 to porazka, peka tam jakies badziewie i piasta praktycznie do kibla sie nadaje. Czesci zamiennie to problem. Raczej szykuj sie do wymiany calej piasty... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maki Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Racja lepiej kub jakaś shimano`wską piastę np XT. bo sram ma tendencje do częstego psucia się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysak Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Noż kuffa... Jak kupowałem piastę i czytałem forum, to wszyscy mi polecali Srama 9.0 jako niezniszczalną piastę i kazali się trzymać z dala od shimano. To jak to w końcu z tym jest? Oo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Ja z chęcią kupił bym srama 9.0 Nie mam dobrych skojarzen z Shimano a częsci zamienne mam starego dobrego lx 98' na tył ale konusy to koszt jakis 60zł więc zupełnie nie opacalne:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 ja chcę wymienić tylko zapatki ale nie wiem jak odkręcić ośkę żeby się tam dostać. A czy jest to możliwe że przez luz albo brud bębenek przeskakuje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 udało mi się odkręcić ośkę i odkręcić od piasty bębenek, ale nie wiem jak go otworzyć. Jak się otwiera bębenek odkręcony od piasty?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 udało mi się rozebrać bębenek. Wszystko było zasyfione. Jak już wszystko wyczyściłem to zauwarzyłem że jedna zapadka nie odbija dobrze. Więc w końcu dowiedziałem się co powoduje przeskakiwanie. Troche pomyślałem i zgiołem drucić trzymający zapadki. Zauwarzyłem że zapadki już lepiej odbijają. Wyjąłem jedną podkładkę i wszystko skręciłem. Luzów już nie ma ale troszkę ciężkawo chodzi. Ale myślę że się to wyrobi. Jak dostanę zamówioną przerzutkę to sprawdze czy bębenek nie przeskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.