Skocz do zawartości

[Koła] Pierwsze składanie nowego koła HOPE PRO EVO 2 ALEXRIMS

Dikey

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jestem nowym użytkownikiem waszego forum i odrazu mowie z góry ze nie bez powodu zasięgam waszej pomocy tutaj. Zacząłem dzień od odebrania mojej nowej obręczy "ALEXRIMS FR30"-26 CALI 36 OTWORÓW KOLOR BIAŁY WAGA 500 GRAM uprzednio kupiłem piaste całkiem nowa HOPE PRO EVO 2 135 X 12 MM TYLNĄ KOLOR ZŁOTY. I tutaj nastąpił niespodziewany problem gdyż myślałem kupując te części ze znalazienie informacji na ich temat będzie banalnie proste gdyż to są popularne marki okazało się to jednak złudzeniem i pozostało mi zadać pytanie gdyż jeden z pracowników rowerowych odesłał mnie do domu i zlecił wpisanie pełnych dokładnych wymiarów piasty (nie mam na myśli 135x12) i wpisanie ich na stronie z kalkulatorem online który ma mi wraz z dokładną podana wartością przekroju obręczy ustalić jakie szprychy musze zamontować w niej . Szukałem szperalem w internecie po polsku i po angielsku lecz moje starania na nic kończąc i podsumowując zostaje mi zadać jedno krótkie i kluczowe pytanie JAKIE SZPRYCHY DO HOPE I ALEXA MAM WSADZIĆ BO JUZ MAM DOŚĆ ? Z góry dziękuję za odpowiedź, mój post jest spowodowany bardzo długimi poszukiwania mi tych informacji i mam nadzieje ze ktoś ma z was smykalke do poszukiwań w internecie albo podobny przypadek kolo i obrecz w co wątpię ale wymiary hope myślę że ktoś znajdzie niestety nie mam suwmiarki wiec nie mam możliwości zmierzyć tego tak dokładnie . Czekam na odpowiedź piasta....

Napisano

Zmien serwis, jak nie potrafia sami policzyc dlugosci szprych to na pewno ze skladaniem kol nie poradza sobie najlepiej. Jak oddajesz do serwisu kola do zaplecenia to w ich kompetencjach lezy ustalenie dlugosci szprych

Napisano

dzięki a nie da sie jakoś tego zrobić przez internet z wiadomych powodów chciałbym sam dobrze dobrać częsci żeby im zanieść żeby ładnie to zapletli koło przy uzycia tansometra -czy jakoś tak. bo poprostu nie chce płacić 2,3,4 zł za sztukę szprychy. wolę je kupić przez internet jakiejś okazji poszukać .

Napisano

szprychy DT Champion , moje kola na hope evo pro 2 maja za soba 20 tys km  bez wymieny lozysk i centrowania , a w ostatnich dwoch sezonach dominuja mocne upadki ;) mam na myśli maratony gdzie tempo jest mocniejsze niz podczas treningu

Obrecz Mavic x 819 waga 95 kg. 

i powiem to co kolega wyzej zmien servis

Napisano

ja rozumiem ze kolega chce sobie sam zakupic szprychy zeby nie kupowac w tym serwisie, wiec zapewne zapytal sie w serwisie jaka jest dlugosc potrzebna zeby sobie kupic w necie - to chlopaki w serwisie go odeslali - jak nie kupujesz u nas to sobie sam obliczaj :-)

Tak to zrozumialem - serwis potrafi ale jak nie kupujesz u nic to nie powiedza ;-)

Napisano

Miałem kola na hołpach i obręczach o identycznej wysokości jak fr30 i 36 otworów, na oba koła serwis mi wsadził 54 szprychy 256mm i 18 sztuk 258.

Z tego co pamiętam na tylne koło poszło po 18 sztuk takich i takich. zaplot na 3 krzyże.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...