lenoxs Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Moja stara przerzutka się rozleciała i przyszedł czas na zakup innej. Skacze w dircie. Mam pare propozycji ale nie wiem którą wybrać. 1 - mój kolega chce mi sprzedać do Deore XT z długim wózkiem. Była używana bardzo krótko i jest w stanie idealnym. Kupił bym ją na pewno tylko nie wiem czy wytrzyma mi długo, szczególnie że jest z długim wózkiem. 2- znalazłem w internecie taką ofertę link. Jest trochę porysowana, ale za to ma krótki wózek. 3- trzecia oferta to przerzutka SHIMANO ACER(link). Tą bym kupował nową i ma krótki wózek. Tak więc proszę poradźcie mi jaką mam wybrać. Która będzie się bardziej nadawała do skakania i dłużej wytrzyma. Wiadomo że xt jest lepszy o klase od acera i na dodatek acer ma słabe sprężyny. Więc czy deore XT z długim wózkiem będzie lepiej naciągać łąńcuch przy skokach od przerzutki acera?? I czy wogóle xt z długim wózkiem nadaje się do skakania bo ta od kolegi to jest na 100% sprawna (2 oferta). Bardzo proszę o wasze rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Acera nie ma krotkiego wozka - ma gigantyczne koleczka , sprawia wrazenie jedynie ze ma krotki wozek. Osobiscie nie bralbym XT wlasnie ze wzgledu na dlugi wozek. Jesli juz to Sora ( ok 65 zl ) pod 8 jak cos wiecej lub lepszej klasy to Tiagra ( po 80-90 zl widzialem ) badz 105 ( po 100 bywaly ale srednio ok 150 zl ).Wszystkie trzy mialem , osobiscie wzialbym Tiagre bo dzialal nieco lepiej jednak od Sory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 dokladnie, do skakania tylko szose, znajomy ma sore i smiga tylko mu glowa odskakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 a ta Deore XT z krótkim wózkiem, co o niej sądzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysak Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Przepraszam, że się wtrącę, ale z ciekawości zapytam: Dla czego przerzutki do szosy lepiej sprawdzają się w sportach grawitacyjnych niż do XC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Bylo juz o tym kilka razy na forum poszukaj. Bo mozna taka kupic z krotkim wozkiem a te MTB nie zawsze , maja niekiedy mocniejsze sprezyny przez co lepiej lancuch napinaja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 zdecydowałem się i kupiłem deore XT z krótkim wózkiem (używaną oczywiście) za 90zł. Zobaczymy jak się sprawdzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.