grubass Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Hej, mam takie pytanie, używam (zacząłem) aplikacji Locus w wersji free i tak sie zastanawiam czy w wersji darmowej jest śledzenie mojej pozycji na żywo? To znaczy czy jak się poruszam to ja (punk) na mapie pokazuje się na mapie i przemieszcza się? Do tej pory kiedy potrzebowałem to stawałem i patrzyłem gdzie jestem i to tyle. Teraz wybieram się w nie do końca znane mi obszary, mam trasy w gpx pobrane i załadowana na mape i chciałbym móc widzieć na bieżąco czy poruszam się po trasie, można tak? Ktoś coś wie Z góry dzięki.
Shiryu Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Wystarczy, że ikonka GPS w lewym dolnym rogu będzie "zaznaczona".
owurac Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Tak Locus pokazuje pozycję na bieżąco, nie trzeba się zatrzymywać ja (punk) Punk's not dead.
grubass Napisano 3 Lipca 2015 Autor Napisano 3 Lipca 2015 hehe jak tak jest to wyjdę na głupa, no trudno dzięki! Masakra, macie rację, trochę mi głupio no ale przynajmniej wiem co i jak.
lucass3 Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Nic się nie przejmuj. W Locus premium jest jeszcze taka funkcja Live Tracking, gdy masz włączone dane komórkowe to ktoś może cię śledzić na komputerze.Czyli np. idziesz w góry, a twoja mama,dziewczyna ktokolwiek widzi na mapie narysowany ślad po którym się poruszasz.
swimfan Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Tak z ciekawosci LiveTracking duzo pobiera danych komorkowych, bo sie zasatanawiam czy do drugiego telefonu nie wrzucic live tracking podczas wyprawy z kupiona karta gsm.
lucass3 Napisano 4 Lipca 2015 Napisano 4 Lipca 2015 Niestety nie odpowiem bo nie testował em na służących dystansach. Można ustawić co ile ma wysyłać pozycję więc będzie to tez os tego zależało
swimfan Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Nie zawsze w terenie jest zasieg gsm, czasami i 20 min nie moge wlaczyc neta, taki przedzialow to pewnie nie przewiduje( taki live tracking z opznieniem )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.