Skocz do zawartości

[ LOCUS app ] Śledzenie pozycji na żywo, ktoś wie jak?

grubass

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, mam takie pytanie, używam (zacząłem) aplikacji Locus w wersji free i tak sie zastanawiam czy w wersji darmowej jest śledzenie mojej pozycji na żywo? To znaczy czy jak się poruszam to ja (punk) na mapie pokazuje się na mapie i przemieszcza się? Do tej pory kiedy potrzebowałem to stawałem i patrzyłem gdzie jestem i to tyle. Teraz wybieram się w nie do końca znane mi obszary, mam trasy w gpx pobrane i załadowana na mape i chciałbym móc widzieć na bieżąco czy poruszam się po trasie, można tak? Ktoś coś wie :D 

Z góry dzięki. 

Napisano

Tak Locus pokazuje pozycję na bieżąco, nie trzeba się zatrzymywać :)

ja (punk)

Punk's not dead.

Napisano

hehe jak tak jest to wyjdę na głupa, no trudno :D dzięki! 

Masakra, macie rację, trochę mi głupio no ale przynajmniej wiem co i jak. 

Napisano

Nic się nie przejmuj.

W Locus premium jest jeszcze taka funkcja Live Tracking, gdy masz włączone dane komórkowe to ktoś może cię śledzić na komputerze.Czyli np. idziesz w góry, a twoja mama,dziewczyna ktokolwiek widzi na mapie narysowany ślad po którym się poruszasz.

Napisano

Tak z ciekawosci LiveTracking duzo pobiera danych komorkowych, bo sie zasatanawiam czy do drugiego telefonu nie wrzucic live tracking podczas wyprawy z  kupiona karta gsm.

Napisano

Niestety nie odpowiem bo nie testował em na służących dystansach. Można ustawić co ile ma wysyłać pozycję więc będzie to tez os tego zależało

Napisano

Nie zawsze w terenie jest zasieg gsm, czasami i 20 min nie moge wlaczyc neta, taki przedzialow to pewnie nie przewiduje( taki live tracking z opznieniem :thumbsup: )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...