Scoobany Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Cześć, Mam dziwną sytuację. Niedawno wymieniłem suport na nowy i po pewnym czasie zauważyłem, że w momencie gdy jadę na przełożeniu 2 z przodu 5 z tyłu (na tym przełożeniu słychać najbardziej) z okolicy suportu dobiega dźwięk tak jakbym miał łożyska piachem zatarte albo łańcuch tarł lekko o prowadnik przerzutki. Przerzutka jest ustawiona prawidłowo i nic nie obciera jednak dźwięk mnie trochę niepokoi. Znowu gdy w tym ułożeniu zmienię przełożenie przednią przerzutką na najwyższą z tarcz dźwięk prawie całkowicie ustaje. Całość słychać głównie w korelacji z dwoma najniższymi zębatkami z przodu. Nowy suport to Shimano BB-UN55 we właściwym rozmiarze. Ktoś ma jakiś pomysł co może być przyczyną?
Mod Team Puklus Napisano 2 Lipca 2015 Mod Team Napisano 2 Lipca 2015 Mialem podobnie u siebie w korbie, jak prawie w cale nie używałem 2 zębatki ... Malo jej używasz? A moze za duzo ?
Scoobany Napisano 3 Lipca 2015 Autor Napisano 3 Lipca 2015 Przyznam, że drugiej trochę nadużywam. Najmniejszej głównie na podjazdach lub w lesie jak jest trudniejszy teren. Największa wchodzi w grę tylko podczas asfaltowych przejazdów a głównie po lesie cioram Tylko nie zauważyłem żadnych luzów więc skąd taki dźwięk?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.