Skocz do zawartości

[Wyprawa] Objazdówka po Chorwacji, 14.08 - 30.08. Chętni?

majvicola

Rekomendowane odpowiedzi

Siemaneczko,

jak co roku szukamy spragnionych przygód chętnych osób do wspólnego pedałowania przez Chorwację. W tym roku - objazdóweczka! Nie mamy planu (poza datą), ale chcielibyśmy zwiedzić duużo uroczych miejsc, mieć chwilę na kontemplację, spać na dzikusa w namiotach, myć się na benzyniaku itd. Pomysł urodził się pół godziny temu, ponieważ znaleźliśmy busa, który zabierze nas i rowery w obie strony w podanym w temacie terminie za 460zł /os+rower (firma www.ois.pl). Co fajne można wysiąść np. na północy Chorwacji, a wracać z południa (albo na odwrót, jak dusza zapragnie).

O nas: Jesteśmy parą warszawsko-krakowską, oboje uwielbiamy jeździć na rowerach, generalnie to dojechaliśmy do Chorwacji już dwa razy, ale nie mieliśmy czasu na jej głębszą eksplorację :) Na nasze poprzednie wyprawy zbieraliśmy chętnych właśnie przez forumrowerowe.org, z resztą sami też się tu poznaliśmy :)

Zapraszam do kontaktu!

• 3 tygodnie później...

Dostaję trochę zapytań, więc postanowiłam odpisać tu:

Charakter wypray: Na luzaka :) Generalnie jadą 2 pary w tym momencie, mamy już kupione bilety, ale z tego co wiem, to miejsca powinny jeszcze raczej być. Planujemy robić po ok 50-60km dziennie (brzmi na mało, ale uwierz mi, że wybrzeże chorwackie w sezonie jest dość wymagające;)) czasem więcej km, czasem nic. Startujemy  w Sukosan, dalej do Zadaru, następnie Split, tu prom na Korculę i  potem wybrzeżem do Dubrownika. Następnie cofnąć się aż do miejscowości Dvernik i promem na Hvar a potem jak się uda to na Brać (jak nas nie zabiorą, bo tam tylko katamaran kursuje, to lądem na Makarską i z Makarskiej na Brac). Razem ok 700 km, więc niedużo. Generalnie odjazd mamy z Makarskiej. Jak pogoda dopisze przez cały wyjazd i nie będzie problemów że trzeba będzie gdzieś dłużej leżakować, to powinno nam nawet zostać kawałek czasu, więc może pojedziemy gdzieś dalej na północ :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...