majvicola Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Siemaneczko, jak co roku szukamy spragnionych przygód chętnych osób do wspólnego pedałowania przez Chorwację. W tym roku - objazdóweczka! Nie mamy planu (poza datą), ale chcielibyśmy zwiedzić duużo uroczych miejsc, mieć chwilę na kontemplację, spać na dzikusa w namiotach, myć się na benzyniaku itd. Pomysł urodził się pół godziny temu, ponieważ znaleźliśmy busa, który zabierze nas i rowery w obie strony w podanym w temacie terminie za 460zł /os+rower (firma www.ois.pl). Co fajne można wysiąść np. na północy Chorwacji, a wracać z południa (albo na odwrót, jak dusza zapragnie). O nas: Jesteśmy parą warszawsko-krakowską, oboje uwielbiamy jeździć na rowerach, generalnie to dojechaliśmy do Chorwacji już dwa razy, ale nie mieliśmy czasu na jej głębszą eksplorację Na nasze poprzednie wyprawy zbieraliśmy chętnych właśnie przez forumrowerowe.org, z resztą sami też się tu poznaliśmy Zapraszam do kontaktu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
123ama123 Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 Hmmmm, qrcze 2 lata temu nie wyszlo to moze teraz uda mi sie z wami wybrac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulepekin Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Mam w tym czasie urlop, tylko mój rower nie jest dostosowany pod sakwy, torby...Świetny pomysł taki wyjazd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majvicola Napisano 8 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2015 Podbijam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majvicola Napisano 30 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2015 Dostaję trochę zapytań, więc postanowiłam odpisać tu: Charakter wypray: Na luzaka Generalnie jadą 2 pary w tym momencie, mamy już kupione bilety, ale z tego co wiem, to miejsca powinny jeszcze raczej być. Planujemy robić po ok 50-60km dziennie (brzmi na mało, ale uwierz mi, że wybrzeże chorwackie w sezonie jest dość wymagające;)) czasem więcej km, czasem nic. Startujemy w Sukosan, dalej do Zadaru, następnie Split, tu prom na Korculę i potem wybrzeżem do Dubrownika. Następnie cofnąć się aż do miejscowości Dvernik i promem na Hvar a potem jak się uda to na Brać (jak nas nie zabiorą, bo tam tylko katamaran kursuje, to lądem na Makarską i z Makarskiej na Brac). Razem ok 700 km, więc niedużo. Generalnie odjazd mamy z Makarskiej. Jak pogoda dopisze przez cały wyjazd i nie będzie problemów że trzeba będzie gdzieś dłużej leżakować, to powinno nam nawet zostać kawałek czasu, więc może pojedziemy gdzieś dalej na północ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mitam1 Napisano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2015 Nastawcie się na koszmarne upały..... wróciłem parę dni temu więc wiem co mówię.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.