Skocz do zawartości

Uchwyt z wysięgnikiem do licznika Sigma

Gorgoroth

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Od pewnego czasu jestem zainteresowany uchwytem z wysięgnikiem do liczników Sigma. Posiadam model 16.12 STS CAD. Podoba mi się uchwyt, do którego link zamieszczam poniżej

http://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/liczniki-rowerowe/czesci-zapasowe/p,uchwyt-z-wysiegnikiem-do-licznika-na-baterie-cr2450-00457-sigma,441414.html

Według specyfikacji jest on niekompatybilny z popularnymi modelami typu 16.12 czy 12.12. Ciekawi mnie, czy ktoś to testował? Czy na pewno 16.12 STS nie zadziała będąc w takim uchwycie?

Pozdrawiam i dziękuję za pomoc :)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Nikt nie był w stanie odpowiedzieć więc postanowiłem sam skontaktować się z centrumrowerowe.pl przez facebooka (swoją drogą bardzo dobry kontakt i miła obsługa). Dowiedziałem się, że te uchwyty nie pasują do liczników zasilanych bateriami CR2032, ponieważ gniazdo jest za duże (licznik musiałby mieć większą średnicę).

Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.

Napisano

A takie uchwyty pod liczniki Sigmy na CR 2032 wogóle są?

Czy tylko takie dedykowane chyna do Garmina?

Większość jakie widzę:

https://www.google.pl/search?q=Out+Front+Mount&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAcQ_AUoAWoVChMIsfKT5KXZxwIVhHxyCh1gewug&biw=1600&bih=777

są do Garmina.

A tak apropos czy są takie uchwyty z wysięgnikiem/Out Front Mount uniwersalne do smartfonów/telefonów?

• 4 tygodnie później...
Napisano

Nie ma uchwytów dedykowanych do modeli na CR 2032.

Ja zamiast inwestować kilkadziesiąt złotych albo kombinować nabyłem coś takiego:

8347.jpg

Może wygląda trochę jak chiński szajs, ale w praktyce spisuje się dobrze i robi robotę. Małe, a wygodne i na kierownicy nie ma ścisku :)

Napisano

Może wygląda trochę jak chiński szajs, ale w praktyce spisuje się dobrze i robi robotę.

Zgadza się, zastosowałem coś bardzo podobnego.

Jeżeli chodzi o uchwyt z wysięgnikiem. Ja kontaktowałem się bezpośrednio z SIGMĄ w tej samej sprawie, i z tego co pamiętam to oni odpowiedzieli że uchwyty z wysięgnikiem do wersji bezprzewodowej 16.12 są takie same jak w ROX5.0.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

A ja myślę, że przy odrobienie pomysłu, idzie ten oryginalny uchwyt przerobić, przekręcając koszyk, a raczej samą jego górną część ;)

Czy próbował już ktoś wymienić koszyki w tych podstawkach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...