adrian81743 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Czy rower szosowy Burghardt BICISPORT dobrze będzie się sprawował na asfalcie.
redwhite Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Daj sobie spokój, szkoda pieniędzy i nerwów na ten przyrząd roweropodpny.
_dev_ Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Kolego, czy Ty sobie robisz jakieś jaja? Czy rower szosowy nada się na szosę. Ten który podałeś się do niczego nie nada. Przeczytaj chłopie regulamin i załóz porządny temat "jaki rower na szosę do xxxx złotych. Bo tym co teraz robisz przechodzisz samego siebie.
Diakon166 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Podpinam się. Mógł byś trochę więcej powiedzieć dlaczego jest kiepski? Myślałem o czymś podobnym nim zdecydowałem się na budowę własnej konstrukcji. W moim przypadku wszystko rozbiło się o pieniądze(mimo że nie jest on drogi), a na szosie nigdy nie jeździłem i nie wiem czy jest to dla mnie.
_dev_ Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Jeśli chodzi o ten BICISPORT to ma on bardzo słaby osprzęt, przednia przerzutka falcon którą kiedyś miałem i nie pamiętam kiedy działała, tylna tourney jest dobra tylko dla dziecka, a co najgorsze wolnobieg. Na szosówkę z prawdziwego zdarzenia trzeba wydać kilka kafli. Ale na szosie jeździ się trochę inaczej niz na czymś innym więc jeśli nie jesteś zdecydowany to szkoda wyrzucać kasę w błoto, powinieneś się na niej przejechać, przeczytać internet. Mocno pochylona pozycja, wąska kierownica i opony, trzęsie nawet na drobnych nierównościach, słabe hamulce, to nie jest dla każdego. Jeśli po prostu chcesz się sprawnie poruszać po szosie i wydać mało kasy to polecam crossa.
Diakon166 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Crossa mam teraz. Koła 28' opona 28x622 typu slick sztywny widelec więc co nieco o wibracjach wiem:) Bardziej się martwię mocno pochylonej pozycji. Pojeździł bym rowerem szosowym jak bym miał gdzie go wypożyczyć i sprawdzić czy jest to coś dla mnie. Obecnie zdecydowałem się na zabudowę starej szosowej ramy. Łączny koszt pewnie będzie podobny tyle że rozłożony w czasie. A jak mi się spodoba i rower zostanie to i satysfakcję będę miał że zbudowałem go sam.
redwhite Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Na szosówkę z prawdziwego zdarzenia trzeba wydać kilka kafli. E tam zaraz parę kafli, można zacząć od Tribana 520 za 2200 zł.
Diakon166 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 O tym też myślałem co prawda akurat nie o tym modelu tylko tańszym. Bark gotówki by od ręki kupić rower. Szosowy rower składam na próbę nie wiem czy mi to będzie pasować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.