Hexcode Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Witam temat jest dosyć skomplikowany bo mialem operacje kręgosłupa i nie mogę skakać biegać generalnie nie moge podnieść zgrzewki wody. oczywiscie zyje normalnie, chodzę, jeżdżę autem, wiąże normalnie buty ale mam pewne ograniczenia żeby sytuacja mi się NIE POWTÓRZYŁA. moge basen ale nie lubie. Wiec pomyślałem o rowerze w celach turystyczno ruchowych. Ale ważna jest pozycja. Nie moge sie schylac. Dlatego znalazłem rower typu chopler gdzie pozycja by mi super odpowiadała ale... potrzebuje conajmniej 7 biegøw musi byc amortyzator przedni dobrze aby miał amor tylni meeeega wygodne siedzisko Dodam że mam 196cm wzrostu wiec musi byc to opcja chopperu xxl bym nie bił się kolanem w brode. Pytanie jest zatem proste Czy taki rower istnieje???? Co mam kupic???? Pozdrawiam Jarek
tobo Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Zwyczajowo - okresl budzet na zakup. Basenu mozesz nie lubic za to Twoj kregoslup moze nie polubic jazdy na rowerze - zaleznie od rodzaju operacji i problemu. Jazdy rowerem to dosyc jednostronna forma aktywnosci.
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2015 Mod Team Napisano 1 Lipca 2015 Przede wszystkim podaj budżet, w dzisiejszych czasach nie ma tylko albo wigry, jubilat czy ukraina ... masz tak szeroką game rowerów ze na pewno cos sie znajdzie, pytanie ile jesteś wstanie wydać. Wg mnie Full, z możliwie dużym skokiem, i kanapowym zestawieniem, do komfortowego turlania sie po wszelakim terenie. Ale to będzie droga impreza.
Hexcode Napisano 1 Lipca 2015 Autor Napisano 1 Lipca 2015 Zwyczajowo - okresl budzet na zakup. Basenu mozesz nie lubic za to Twoj kregoslup moze nie polubic jazdy na rowerze - zaleznie od rodzaju operacji i problemu. Jazdy rowerem to dosyc jednostronna forma aktywnosci. Myśle że nie chodzi o budżet bo jak zwykły urban electra czy jakos tak kosztuje 3000 to mogę zapłacić nawet 6000 jak będzie to rower marzenie. Najwyżej kupie w next sezonie jak odłożę Chodzi o wygodę, chcę siedzieć jak u babci na kanapie i amortyzowane wszystko. Biegi także są absolutną podstawą. Siedziałem wczoraj na krossie trans atlantic xxl 23 i wielkościowo spoko ale nie ta pozycja.nadal występuje zginanie kręgosłupa Operacja - mikroendoskopowa dyscektomia czyli wycięcie wypłyniętego jądra miażdżystego w odcinku lędźwiowym. Prędzej....paraliż kręgosłupa plus brak czucia w lewej nodze. I pamiętajcie o moim wzroście 196 i 110kg wagi I po to chce rower Chce zrzucić 10kg w rok bo chyba innego ruchu nie ogarnę
Rulez Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 http://www.cyklotur.com/rowery/rowery-poziome/rowery-poziome/
Hexcode Napisano 1 Lipca 2015 Autor Napisano 1 Lipca 2015 FRAMESET SPIRIT HP Velotechnik wygląda ok Nie chcę trójkołowców bo muszę go codziennie windą wyprowadzać Gdzie w PL usiąde na valotechniku?
lobson Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Basenu mozesz nie lubic za to Twoj kregoslup moze nie polubic jazdy na rowerze Też jestem tego zdania. Skonsultuj się z dietetykiem - przy Twojej nadwadze zrzucisz 10kg w 2 miesiące. Zrzucisz i 20, kręgosłup "będzie wdzięczny". Nie rezygnuj z basenu, musisz wzmacniać mięśnie pleców i brzucha, żeby sytuacja się nie powtórzyła. Jeśli już zdecydujesz się na rower to zadbaj by miał jak najszersze opony, mniej drgań będzie przenosił na Ciebie. Kiedyś widziałem na jakimś "miejskim mtb" semislicki a szerokie chyba 2.3".
Hexcode Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 mój kręgosłup będzie to lubił jak i moja dusza sprawdzałem w ostatni weekend - 15km po parku itp rowerem wysokiej klasy Specialized. no ale góral. podobało mi się, nic mnie nie bolało, po prostu niewygodnie w kręgosłup.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.