kris750 Napisano 10 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 różnica między tymi modelami polega na dodaniu niewielkiej aluminiowej platformy wokół zatrzasku - jest to dodatkowa waga 40gr na pedale, jednak taka ramka daje kilka korzyści najprościej rzecz ujmując łączą one zalety platform z zatrzaskami - łatwiej jest "ruszyć" z miejsca nawet jeśli nie wpiąłeś od razu buta, czy to spod świateł czy pod górkę - but nie ześlizguje się z pedała, tylko daje mimo braku wpięcia, podparcie. No i platforma daje jednak pewniejsze oparcie dla buta - czym się to objawia? Porównując moje wcześniejsze pedały bez platform z tymi but siedzi zdecydowanie pewniej, największa różnica będzie odczuwalna na zjazdach, w ostrym terenie, gdzie nie siedzimy na siodełku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hermes11 Napisano 11 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 Dziękuje wszystkim za porady. Kupiłem sobie pedały m520. Poćwiczyłem na podwórku i wyjechałem w miasto. Nie wywróciłem się ani razu. Jak zwykle tak nie mówię to powiem: to jest zaje*****. Chyba nigdy nie pojade na rowerze bez spd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.