Hermes11 Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Witajcie Czy miał ktoś z Was buty rowerowe z Lilda? Co o nich sądzicie? Czy są odpowiednie dla amatora jako pierwsze buty z blokami? Ile sezonów wytrzymają? http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=38949 Czy bardziej opłaci się kupić od razu: http://allegro.pl/buty-rowerowe-spd-louis-garneau-comp-mtb-44-2015-i5504472679.html Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi
zygi83 Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Witam, posiadam te buty.. Zrobiłem z nimi 600km głównie po lesie. Mają sztywną podeszwę co ułatwia wypinanie . Minusem jest język z siateczki, podczas jazdy w deszczu po chwili masz mokre stopy. Ogólnie za ta cene nic lepszego nie dostaniesz i jako pierwsze buty SPD będą dobre.
siwy1973 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 witam buty z Lidla miałem tylko w rękach a na nogach mam takie cena ciut wyższa ale wykonanie moim skromnym zdaniem lepsze wersja na rzepy SportsDirect.com – The UK’s No 1 Sports Retailer http://pl.sportsdirect.com/6hsf/muddyfox-mtb100-mens-cycling-shoes-144084?colcode=14408426 wersja na klamre http://pl.sportsdire...olcode=14408566 rozmiarówka przekłamuje normalnie nosze 45/46 a musiałem brać 47
Hermes11 Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Witam, posiadam te buty.. Zrobiłem z nimi 600km głównie po lesie.[...]Masz tu na myśli te z lidla? Siwy w tym sklepie pokazuje w bardzo niskich cenach np. te ostatnie kosztują ok 160 zł. Czy to prawdziwa cena czy mój tablet wariuje (czasami mu się to zdarza)?
akawisz Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Hermes mi również pokazuje cenę 161,95 dla obu wersji butów. Ja mam za to inne pytanie odnośnie tego sklepu. Towar kupujemy i zwracamy zagranice? Ja kupiłem w zeszłym roku buty spd z lidla na rzepy, służą mi do dziś. Przejechałem na nich ok 1000 km na rowerze oraz zimę wytrzymały spinning 3 razy w tygodniu
grande1970 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 miałem lidlowe ale mam oklepane shimano, wygodniejsze, lżejsze, lepiej wykonane ... ale 4 razy droższe
siwy1973 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Hermes to są ceny promocyjne przez internet ,,, stacjonarnie odpowiednio rzepy 175 pln , spinka (klamra) 239 pln. Akawisz Co do sklepu i zakupów przez neta ,,,chyba nie zagranice , mają sieć w Polsce ,,, ja w pozku w "stacjonarnym" kupuję Masz sklepy na franowie i w city center pozdrowił
Therion7777 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Dostawa jest z UK, ale zwrot można dokonać na bon wartościowy w stacjonarnym sklepie w Polsce. Warto przymierzać w Polsce, czekać na promocje w UK i jak się uzbiera ze 250-300 zł brać z UK z przesyłką, bo wyjdzie o wiele taniej niż u nas. Taki poryty klimat jest u nas. Zwrotom też nie robią problemu i zwracają koszta przesyłki do UK.
Hermes11 Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Postanowiłem, że kupie te z lidla ze względu na przytępną cenę.
Mariusz9977 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Widziałem te buty dzisiaj , nie maja w sobie nic oprócz ceny żeby zachęcały do zakupu Jak ktoś ma możliwość dołożyć parę złotych to powinien to zrobić , takie moje zdanie.
akforce Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Mam te buty lidlowe od zeszłego roku (wersja pomarańczowa). Zrobiłem w nich ok. 4 tys. km. Ślady użytkowania normalne jak w innych - wyglądają, że służyć jeszcze długo będą... Były bez bloków - więc dodatkowy koszt. Ale i tak stosunek ceny do jakości jest ok.
Shootee Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Też mam te zeszłoroczne i jakoś mega narzekać nie mogę, pierwsze buty, tańsze od pedałów, nie wiedziałem czy się przekonam. Nie są złe, tylko mają straasznie długie rzepy. @akforce, nie wiem czemu Cię dziwi brak bloków, chyba do żadnych butów, nawet sidów dragon nie są dodawane
redwhite Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 @up wyprzedziłeś mnie z odpowiedzią, bloki kupujesz razem z pedałami a nie z butami więc jaki dodatkowy wydatek?
rzezniol Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Jak ktoś myśli że butami za 80 ziko zrobi sezon startów z walką o pudło to jest w błędzie . Dopłacić do lepszych można zawsze ale nie wszyscy potrzebują lepszych ... Mam zeszłoroczny model, moim zdaniem lepszy bo zapewnia jakakolwiek wentylacje (mają siatkę z przodu) te z tego roku wyglądem sprawiają wrażenie sauny. Buty te kupiłem tylko i wyłącznie w celu oszczędzania butów droższych ( LG Monte) i latam w nich do pracy. Przez rok natłukły jakieś 4 może 5 tyś km ... Są takie "ciapciowate", stopa nie jest idealnie w nich "uwiązana", ale przynajmniej podeszwa jest wystarczająco sztywna i zapewnia wystarczające podparcie. Po roku użytkowania jestem zaskoczony ich aktualnym stanem ... Zakładałem że wystarczą na rok i przy kolejnym rzucie kupie następne. Tu miła niespodzianka bo są nadspodziewanie trwałe i kolejny sezon z powodzeniem powinny wytrzymać. Jako pierwsze buty na naukę i dla użytkowników mniej wymagających są jak najbardziej ok. Dla kogoś kto nie wymaga jakości SIDI od butów i podkreślę za 80 zł to zwyczajnie HIT. Uczciwie jak popatrzymy na rynek obuwia te wasze "trochę dopłacić do lepszych" to jest minimum 100% droższy produkt ! Pozdrawiam
djablonski Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Witam, posiadam te buty.. Zrobiłem z nimi 600km głównie po lesie. Mają sztywną podeszwę co ułatwia wypinanie . Minusem jest język z siateczki, podczas jazdy w deszczu po chwili masz mokre stopy. Ogólnie za ta cene nic lepszego nie dostaniesz i jako pierwsze buty SPD będą dobre. piszesz, że ten język z siateczki to minus a jak jest z wentylacją tych butów? bo wyglądają na mocno zabudowane i niezbyt przepuszczalne. rzezniol'owi też się tak wydaje. A jak trzymają te rzepy, nie luzują się w trakcie jazdy?
rzezniol Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Mam zeszłoroczne ... i macałem tegoroczne ... Aktualnego modelu osobiście bym nie kupił właśnie ze względu na potencjalny brak wentylacji . Pozdrawiam
akforce Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Też mam te zeszłoroczne i jakoś mega narzekać nie mogę, pierwsze buty, tańsze od pedałów, nie wiedziałem czy się przekonam. Nie są złe, tylko mają straasznie długie rzepy. @akforce, nie wiem czemu Cię dziwi brak bloków, chyba do żadnych butów, nawet sidów dragon nie są dodawane Coś nie doczytałem pytania o tych blokach :/ Ale bloki i tak musiałem kupić bo te "od pedałów" mam w nothwave'ach, w których jeżdżę zimą
rzezniol Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Jak jeździsz zima to na lato możesz bloki przełożyć do innych butów ... Jakbyś jeździł w obu parach równolegle to bloki obowiązkowo potrzebne, w takiej sytuacji ... niekoniecznie. Pozdro
Hermes11 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Napisano 5 Lipca 2015 Dziękuje za Waszą aktywność w tym temacie. Kupiłem buty z lidla, jutro jade do decathlonu po pedały MTB M520, bo jak byłem w piątek to nie było Macie jakieś porady? Słyszałem tylko (raczej czytałem), że należy na początek rozkręcić zatrzask najbardziej jak się da i poćwiczyć na podwórku.
Marjanek Napisano 5 Lipca 2015 Napisano 5 Lipca 2015 Macie jakieś porady? Słyszałem tylko (raczej czytałem), że należy na początek rozkręcić zatrzask najbardziej jak się da i poćwiczyć na podwórku.na pewno nie polecane jest jechanie odrazu w miasto. Co do rozkrecania to zależy jakie masz kopyto silne, ja jak się uczyłem to odrazu miałem na 50% skręcone i było ok, naprawdę nie musiałem używać dużo mojej siły żeby się wypiac
Hermes11 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Napisano 9 Lipca 2015 Dzięki, buty mam, ale cały czas czekam na dostawe do decathlonu.
kris750 Napisano 9 Lipca 2015 Napisano 9 Lipca 2015 Dzięki, buty mam, ale cały czas czekam na dostawe do decathlonu. co do pedałów to jeśli jeszcze nie kupiłeś i jeśli to są twoje 1 spd to zastanów się mocno nad m530,
rzezniol Napisano 10 Lipca 2015 Napisano 10 Lipca 2015 Różnica jest taka ze 530`stki mają ramkę i prawie 100 g więcej masy ... Łożyskowanie i zatrzask identyczny z modelem 520 ... Nie znamy tylko powodu, dla którego @ poleca właśnie model z ramka ... Jeżeli powodem jest potencjalna możliwość jazdy w "cywilnych" butach ... to 530 nadają się do tego tak samo kiepsko jak 520`stki. Wystarczy popatrzeć na foto 530`stek z profilu aby zauważyć że but i tak będzie w głównej mierze stał na zatrzasku a nie na imitacji platformy. Jeżeli powodem jest zwiększona powierzchnia podparcia buta SPD ... to buty z Lidla mają wystarczająco twardą podeszwę aby olać tą ramkę. Różnica będzie ewentualnie odczuwalna w butach ze stosunkowo miękka podeszwą spotykaną w butach turystycznych. 520`stko to świetne pedały "entry level" i dla ambitnych amatorów włącznie z tymi co się ścigają na zawodach. 530`stki nie będą gorsze a przy odpowiednio sztywnej podeszwie buta nie koniecznie lepsze. Za to na 100 % 530`stki będą cięższe i droższe. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.