lighthammer89 Napisano 1 Lipca 2015 Napisano 1 Lipca 2015 Witam Mam na imię Paweł i jak w temacie, poszukuje roweru. Budżet to max. 2.000zł. Posiadam rower od czasu komunii czyli ma jakieś 15 lat. Podczas ostatniej przejażdżki doszedłem do wniosku że czas zmienić mojego przyjaciela na nowszy model . Jak zacząłem wyliczać ile musiałbym w niego zainwestować to aż zabolała mnie głowa stąd ta decyzja. Jak sobie go wyobrażam. Na co dzień poruszam się po ścieżkach rowerowych w trójmieście, ale zdarza mi się zjechać w las, park itp. więc typ prawdopodobnie cross. Osobiście preferuje sztywny przód ale jak będzie amortyzowany to nie będę płakał. Definitywnie hamulce V-brake, tarczowe są za drogie. Osobiście uważam, że dla 95% ludzi wystarczałyby właśnie one, chyba że chcesz się po lansować . Mam 195cm wzrostu ważę 95kg, więc prawdopodobnie rama 21".Co polecacie, co powinienem poczytać, gdzie popytać, co zrobić? Aaa... mam alergie na sprzedawców, więc do sklepu po info nie pójdę
piti37 Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Jutro przyjdzie do mnie paczka z polecanym przez mase osób lazaro integral v3 - 1400zl, cross, v-brake no i całkiem przyzwoity osprzęt. Jeśli nie straszny ci rower bez drogiego napisu na ramie to chetnie podziele się wrażeniami z jazdy na prv : )
lighthammer89 Napisano 2 Lipca 2015 Autor Napisano 2 Lipca 2015 Chętnie usłyszę, co nie co o nim bo wiele osób zwróciło mi uwagę na ten model
lighthammer89 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Napisano 3 Lipca 2015 Kands i Lazaro to przypadkiem nie wyjeżdża z tej same stajni?
lighthammer89 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Napisano 3 Lipca 2015 Dobra jeszcze mam pytanie. Po zakupie prawdopodobnie będzie mnie czekała wymiana mostka na wpuszczany. Większość ofert jest z typem ahead, który przy moim wzroście niestety odpada. Czy polecacie jakieś konkretne typy, marki? Będę się starał żeby zrobili to w cenie ale zobaczymy jak się uda
djzatorze Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Typ mostka jest uzależniony od zastosowanej rury sterowej widelca. A jaki ma związek to ze wzrostem to już zupełnie nie rozumiem Chodzi o wznios mostka? Jeżeli w rowerze będzie mostek a-head to zmienić się da tylko na a-head. Wpuszczane stosuje się przy widelcach z rurą gwintowaną.
lighthammer89 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Napisano 5 Lipca 2015 Jestem wysoką osobą (195cm)i muszę mieć kierownicę trochę wyżej niż standardowy użytkownik
lighthammer89 Napisano 8 Lipca 2015 Autor Napisano 8 Lipca 2015 hmmm.... a czym bedzie sie różnil taki trek od crosa. Bo wedlug tego co wiem to trek jest bardziej do jazdy po bezdrozach, a ja bede w 90% jezdzil po sciezkach rowerowych. W sumie na poczatku zastanawialem sie nad szosowka, ale doszedlem do wnisku ze nie moge sobie odmowic przyjemnosci jazdy po lesie, a po drugie pozycja nie nalezy do najwygodniejszych.
qjarq123 Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Trekking właśnie służy bardziej do jazdy po asfaltach, w takim rowerze zwykle już w zestawie są błotniki, stopka, często oświetlenie, piasta z dynamem. Pozycja jest bardziej wyprostowana, przełożenia bardziej pasują do asfaltu (zwykle blat 48T z przodu).
Gość Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Pomyliłeś chyba firmę TREK z typem roweru Nie kombinuj, widać że chcesz jeździć a nie zbijać gramy itd więc kup któryś z polecanych rowerów i walnij sobie mostek o dużym kącie ( ewentualnie regulowany)
lighthammer89 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Napisano 9 Lipca 2015 Trekking właśnie służy bardziej do jazdy po asfaltach, w takim rowerze zwykle już w zestawie są błotniki, stopka, często oświetlenie, piasta z dynamem. Pozycja jest bardziej wyprostowana, przełożenia bardziej pasują do asfaltu (zwykle blat 48T z przodu). Ooo... o tym zapomnialem, nie chce blotnikow dynama stopki itp. gadzetow. jego stan ma być w miare surowy Pomyliłeś chyba firmę TREK z typem roweru Nie kombinuj, widać że chcesz jeździć a nie zbijać gramy itd więc kup któryś z polecanych rowerów i walnij sobie mostek o dużym kącie ( ewentualnie regulowany) Faktycznie zwoje mozgowe mi sie chyba pogiely , macie racje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.