ab2ab Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 1.Mam problem z tym modelem gdyż w instrukcji pisze, że obwód mam zmierzyć w milimetrach, ok zmierzone załóżmy(bo jeszcze nie mierzyłem), że moje około ma obwód 3000mm, więc co tu mam wpisać: czy dobrze wpisałem?, nie wiem bo myli mnie tutaj ta kropka i nie wiem w jakim rozmiarze to jest?, ze względu na położenie kropki można wnioskować, że jest to podane w metrach, gdyż żeby milimetry zamienić na metry trzeba zabrać 3 zera, czy dobrze to rozumiem? to jest w metrach? bo w instrukcji pisze jedno, a na ekranie jest co innego.. 2. Ok załóżmy, że rozmiar ustawie, a mogę wprowadzić dwa "Wheelsize" i jak teraz odpalać je? myślałem, że jak sie przytrzyma długo przycisk MODE 1 to włączą się ustawianie do jedynki a jak MODE 2 przytrzymam to włączał się ustawienia do rozmiaru koła dwa ale to chyba tak nie działa, a w instrukcji nic nie ma podane jak odpalać te różne rozmiary kół? i nie wiem jak to zmieniać ; / 3. Z tego co tu czytałem sigmy nie da się zgasić, a może już ten model da się zgasić?, tylko ja jestem taki głupi ; /?, właśnie to jest najnowszy model sigmy? tak pytam bo dałem aż 150zł a to trochę dużo jak na sam licznik.. i może można już gasić? 3 b ) Czy Sigma to dobra firma?, bo kupiłem ten licznik na szybkości i nie wiem ;/ jest to może jedna z lepszych firm? 4. Czy włączanie podświetlenia da się włączyć na więcej jak parę sekund?, bo po włączeniu oświetlenia, jak klikniemy na dowolny przycisk to on odpala światło dopiero potem za drugim kliknięciem czyni swoją funkcje, tylko, że jak już nie kliknę w nic to po 2 sekundach od razu gaśnie, da się to wydłużyć ten czas do gaśnięcia? 5. Czy to normalne, że do sigmy dostałem tylko jedną rzecz(akcesoria) czyli ten czytniki prędkości na koło? tak pytam bo w instrukcji jest mowa o jakiś innych rzeczach których w opakowaniu nie mam ?np. obrazek 4.1 lub ten obrazek 3.1 ten od samej góry bezprzewodowy czytnik prędkości(chyba, bo nie wiem co to) tez go nie mam, mam tylko ten z kabelkiem , te akcesoria oddzielnie się dokupuje?, jeśli tak to gdzie?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 1. Jest ok. 2. Z tego co kojarzę, taką funkcjonalność ma wersja bezprzewodowa i tylko po zakupie zestawu na drugi rower. 3. Liczniki przechodzą w stan wstrzymania, wygasić ekranu całkowicie się nie da. 3b. Tak, to jedna z lepszych firm. Teraz zresztą to już chyba za późno na takie rozterki? 4. Jeśli jest taka możliwość, powinieneś znaleźć to w instrukcji. Z drugiej strony, jadąc w nocy lepiej skupić się na jeździe niż patrzeniu w licznik, a na okazjonalne zerknięcie te kilka sekund wystarczy. 5. To elementy, które dotyczą wersji bezprzewodowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ab2ab Napisano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 2. Podstawową kwestią jest, czy posiadasz zestaw montażowy na drugi rower? nie posiadam, ale chciałbym wiedzieć jak zmieniać te ustawienia, bo teraz nie mam pewności czy ciągnie mi wymiary z jedynki czy ze dwójki 5. To elementy, które dotyczą wersji bezprzewodowej. aha, czyli w mojej pewnie tego nie powinno być a szkoda tyle pieniędzy na sam licznik, a nic dodatkowego nie dorzucili, widziałem na półce inny licznik sigmy za 47zł (lecz pod nazwa motorsport coś takiego), ale w instrukcji pisało, że sigma to wyprodukowała. Nie wziąłem go tylko dlatego, ze na liczniku chyba max prędkość to 99,9 lecz nie jestem pewien gdyż niby było miejsce na trzy liczby w sumie może nie potrzebnie tyle wydawałem, bo i tak nie wiem do czego jest połowa funkcji np. Cadence lub TS Distance lub inne rzeczy.. 6. Pytanie czy zastosowanie innego magnesu większego zwykłego kupionego ze sklepu (czy jak go zamontuje to tez ten czytnik sigmy będzie tak samo to odczytywać?) czy ten ich oryginalny magnes to też jest zwykły magnes czy może to coś innego? można zastosować inny magnes niż ten ich to też będzie działać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaweuszek Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Czasu podświetlenia nie da się wydłużyć. Co do akcesoriów, to na allegro można dokupić do licznika dodatkowy uchwyt do drugiego roweru i czujnik kadencji. Kupowałem, używałem i bylem HAPPY. A tak z ciekawości : co Ty masz za koło, co ma 3000 mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ab2ab Napisano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Co do akcesoriów, to na allegro można dokupić do licznika dodatkowy uchwyt do drugiego roweru i czujnik kadencji. Kadencja czyli? chodzi ci o prędkość? tak wiem może głupie pytanie, ale tego sformułowania nawet w instrukcji nie rozumiałem co to kadencja? a i proszę o odpowiedź na pytanie 6 i na to jak wczytywać prawidłowy rozmiar koła bo teraz nie wiem czy będzie mi ciągnąć dane z "Wheelsize 1" czy z "Wheelsize 2" jak zmieniać to? za pomoc z góry dziękuje co Ty masz za koło, co ma 3000 mm ? nie to tylko przykład ; ), bo nie wiedziałem w jakiej to jednostce tam trzeba wpisywać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charvel Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Czujnik kadencji to licznik obrotów korbą w przedziale czasowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Skoro i tak nie wiesz, co znaczą określone funkcje, trzeba było kupić tańszy licznik. Teraz to już musztarda po obiedzie. Co do magnesu. Magnes jak magnes, nic szczególnego. Nie znam zresztą magnesów, które zachowywały by się jakoś inaczej niż inne. Tylko po co go zmieniać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.