Skocz do zawartości

Dłuższa wyprawa,co zjeść przed wyjazdem?

Murin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,piszę z pytaniem o jedzenie. Mianowicie,co jecie przed dłuższą wyprawą ? Chodząc na Muay-Thai,radzono mi jeść godzinę przed treningiem 100 gram ryżu,więc może i w tym przypadku znajdzie się jakiś złoty środek hmm? :)

Napisano

dłuższa wyprawa to jakieś 5-6 godzin więc i tak zgłodniejesz po drodze. Dlatego na taką wycieczkę trzeba brać wałówkę :thumbsup: albo pieniądze na coś do jedzenia. A przed to najlepiej jakieś węglowodany. Może być ryż czy makaron z jakimś sosem, trochę białka też nie zaszkodzi

Napisano

Czyli standardowo,godzinę przed wyjazdem ryż+mleczny start żeby jakoś smakowało,kanapki+woda+$ na ewentualne pyszności,okej. :)

Napisano
dłuższa wyprawa to jakieś 5-6 godzin

chyba dłuższa wycieczka bo tyle to z żona robimy w sobote dla zabicia czasu :) (średnia V 20 km/h) bez żadnego specjalnego przygotowania 

jak zjesz kanapki przed wyjazdem to będzie tak samo dobrze jak ten ryż  

Napisano

Przed jazdą skromnie stejk i 20 jajek a nie kanapeczki! Siła musi być! A tak na serio ja zwykle robię ryż z curry albo spaghetti carbonara :) wtedy power jak trzeba. Można też w jakiś pojemnik zapakować choć mi zwykle starcza jakaś drożdzówka i czasem jogurt :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...