Czeminiaczeg Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Siemka. Chłopaki jest sprawa Gdy pogoda nie pozwala mi kręcić (deszcz, śnieg, grad itd) zostaję w domu. Ale co zrobic by utrzymać formę i realizować chociaż w 50% plan treningowy? Czym zastąpić np. trening interwałowy/siłowy? Macie jakieś sposoby? Może basen (dla ogólej formy), ćwiczenia na nogi typu przysiady ze sztangą, czy może inna aktywność fizyczna? Dodam, że jeżdżę na szosie i coraz bardziej się do tego przykładam. Doradzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ludz Napisano 2 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2015 A ćwiczysz w ogóle inaczej niż na rowerze? Bo jeśli nie, to idź na crossfita, TRX, albo zrób cokolwiek wzmacniającego korpus. Efekty mogą zaskoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeminiaczeg Napisano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Teraz to taka moda Crossfit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Na rower też jest moda i jakoś ci to nie przeszkadza ... Żaden sportowiec podchodzący do sportu poważnie nie ćwiczy tylko tego co uprawia ... wplata w to też trening ogólnorozwojowy. Nie ma znaczenia czy zrobisz to uczęszczając na crossfit czy na trening obwodowy na wolnych ciężarach ... Na siłowni unikaj maszyn ... Jak nie jesteś zawodnikiem z parciem na wynik ... zamiast katować się planem treningowym zacznij po prostu jeździć rowerem ... W zimę pobiegaj albo zwyczajnie solidnie popływaj. Jazda na rowerze ma być przyjemnością A nie jazdą ze stoperem w ręku i kartka z rozpisanymi interwałami czy inny kardio metodą ciągłą . Co nie zmienia faktu ze dobra ogólnorozwojówka, która wzmocni plecy czy mięśnie głębokie jest dobra nie tylko na rower ... mocno pomaga też w życiu . Ze swojej strony polecam ćwiczenia Kettlebells metodą Strong First ... ma tylko jedną wadę ... odciski na dłoniach ale po niecałym roku ćwiczeń zrobiła ze mnie całkowicie innego człowieka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 3 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2015 Proponuje usunąć słowo alternatywy. ponieważ pytający nie zna jego znaczenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeminiaczeg Napisano 4 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 Na rower też jest moda i jakoś ci to nie przeszkadza ... Żaden sportowiec podchodzący do sportu poważnie nie ćwiczy tylko tego co uprawia ... wplata w to też trening ogólnorozwojowy. Nie ma znaczenia czy zrobisz to uczęszczając na crossfit czy na trening obwodowy na wolnych ciężarach ... Na siłowni unikaj maszyn ... Jak nie jesteś zawodnikiem z parciem na wynik ... zamiast katować się planem treningowym zacznij po prostu jeździć rowerem ... W zimę pobiegaj albo zwyczajnie solidnie popływaj. Jazda na rowerze ma być przyjemnością A nie jazdą ze stoperem w ręku i kartka z rozpisanymi interwałami czy inny kardio metodą ciągłą . Co nie zmienia faktu ze dobra ogólnorozwojówka, która wzmocni plecy czy mięśnie głębokie jest dobra nie tylko na rower ... mocno pomaga też w życiu . Ze swojej strony polecam ćwiczenia Kettlebells metodą Strong First ... ma tylko jedną wadę ... odciski na dłoniach ale po niecałym roku ćwiczeń zrobiła ze mnie całkowicie innego człowieka. Pozdrawiam Wiesz... nie jestem typowym niedzielnym kolarzem, nie jestem też prosem, jazda sprawia mi przyjemność, ale zdaję sobie sprawę z tego, że bez treningu nie mogę cieszyć się jazdą tak jak chcę. Osobiście bardzo lubię treningi interwałowe itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 4 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2015 zdaję sobie sprawę z tego, że bez treningu nie mogę cieszyć się jazdą tak jak chcę. Eee ... szczerze nie wiem co powiedzieć ... Zburzyłeś mój pogląd na temat przyjemności z jazdy na rowerze :/. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czeminiaczeg Napisano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 @rzezniol Chcę pprst jeżdzić szybciej, więcej, lepiej hah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tereni Napisano 7 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 Polecam trening z kettlebellem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.