Skocz do zawartości

[siodlo] Velo Siodełko VL-1108G

mewes

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Ostatnio po 100km trasie moje najcenniejsze klejnoty byly koloru mocno fioletowego (juz wiem dlaczego kolarze maja problemy z plodnoscia na starosc )..Widac Selle Trimatic to nie byl najlepszy wybor i teraz zastanawiam sie nad zmiana.

Siodlo ktore podalem w temacie jest na arniku w cenie 100zl, a wyglada bardzo przyjaznie :)

Macie moze jakies opinnie na jego temat?

z gory dzieki, pozdrawiam!

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Tak ja się znalazłem. Kupiłem je u Arnika.

Pierwszym problemem na jaki napotkałem to niezgodność z opisem (który po mojej wiadomości do Arnika został zmieniony). Siodełko było reklamowane jakoby posiadało tytanowe pręty i carbonowe poszycie. Niestety pręty są z Cro-Mo (co wcale nie musi być minusem), a poszycie to jakić materiał, który tylko wyglądem przypomina carbon... no ale czego można było się spodziewać za 100zł :P. Był to pierwszy problem i w sumie ostatni.

Siodełko jest dość wygodne, chociaż nie jestem wstanie go porównać do żadnego innego znanego produktu. Na szosie/równej powierzchni jest jak najbardziej komfortowe nawet bez pieluchy. Jak wjeżdżamy w teren dobre spodenki są jak najbardziej wskazane, bo podczas jazdy miałem uczucie jakby mnie ktoś z dechy w tyłek łoił :). Oprócz miękkich wkładek żelowych reszta siodełka jest zupełnie twarda i sztywna. Jednak po przejechaniu 50km byłem w stanie dalszą jazdę wytrzymać więc nie jest tak źle.

Wagi siodełka nie jestem w stanie potwierdzić bo nie mam dobrej wagi.

Podsumowując uważam je za bardzo dobre siodełko w tej cenie. Przypuszczam że nic lepszego równie lekkiego i w miarę komfortowego znaleźć nie można.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...