mewes Napisano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witam! Ostatnio po 100km trasie moje najcenniejsze klejnoty byly koloru mocno fioletowego (juz wiem dlaczego kolarze maja problemy z plodnoscia na starosc )..Widac Selle Trimatic to nie byl najlepszy wybor i teraz zastanawiam sie nad zmiana. Siodlo ktore podalem w temacie jest na arniku w cenie 100zl, a wyglada bardzo przyjaznie Macie moze jakies opinnie na jego temat? z gory dzieki, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Duckbill Napisano 25 Września 2006 Udostępnij Napisano 25 Września 2006 No to odświeżam temat. Czy może znalazł się już ktoś kto zakupił to siodło i może coś o nim powiedzieć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spider2000 Napisano 9 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Tak ja się znalazłem. Kupiłem je u Arnika. Pierwszym problemem na jaki napotkałem to niezgodność z opisem (który po mojej wiadomości do Arnika został zmieniony). Siodełko było reklamowane jakoby posiadało tytanowe pręty i carbonowe poszycie. Niestety pręty są z Cro-Mo (co wcale nie musi być minusem), a poszycie to jakić materiał, który tylko wyglądem przypomina carbon... no ale czego można było się spodziewać za 100zł . Był to pierwszy problem i w sumie ostatni. Siodełko jest dość wygodne, chociaż nie jestem wstanie go porównać do żadnego innego znanego produktu. Na szosie/równej powierzchni jest jak najbardziej komfortowe nawet bez pieluchy. Jak wjeżdżamy w teren dobre spodenki są jak najbardziej wskazane, bo podczas jazdy miałem uczucie jakby mnie ktoś z dechy w tyłek łoił . Oprócz miękkich wkładek żelowych reszta siodełka jest zupełnie twarda i sztywna. Jednak po przejechaniu 50km byłem w stanie dalszą jazdę wytrzymać więc nie jest tak źle. Wagi siodełka nie jestem w stanie potwierdzić bo nie mam dobrej wagi. Podsumowując uważam je za bardzo dobre siodełko w tej cenie. Przypuszczam że nic lepszego równie lekkiego i w miarę komfortowego znaleźć nie można. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.