Skocz do zawartości

[4000-5000] Uniwersalny rower

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Szukam uniwersalnej maszyny, którą będę mógł z uśmiechem wjechać wszędzie. Jeżdżę głównie po utwardzonych drogach dlatego zależy mi na prędkości. Rower musi być jednak wytrzymały i wygodny również w miejscach takich jak las czy wiejskie piaszczyste drogi. Lubię jazdę po mieście i na szosie ale jak droga się kończy to nie chcę rezygnować. Całe życie jeździłem na MTB, ale rzadko kiedy trafia się trudny teren wymagający szerokich kapci i amortyzatora, więc górale odpuszczam. Ważne jest to by rower nie był męczący podczas rekreacyjnych wyjazdów, gdyż 50% moich wycieczek to wycieczki z narzeczoną, która jeździ na Giant'cie Yukonie 26 cali. Wówczas jeździmy bardziej "krajoznawczo". Natomiast kiedy jadę sam to lubię poszaleć i trochę bardziej przycisnąć, a czas spędzony na rowerze traktuję jako trening. Aktualnie przeprowadziłem się z Wejherowa (okolice Trójmiasta) do Białegostoku. Dopiero poznaję okoliczne tereny, a rower jest chyba najlepszym do tego środkiem. Budżet to od 4000zł do 5000zł (lato przejeżdzę na sztywnym crossie z kołami 28 cali, a zakup roweru planuję na październik-listopad z racji możliwych rabatów, dlatego też górna granica jest ostatecznością, której wolałbym uniknąć). 

Moje wymiary:

Waga: aktualnie 85kg (bywa różnie ale staram się dojść do 79-80 i to utrzymać :)

Wzrost: 180cm

Moje typy: 

Specialized Diverge Elite A1 (nie widziałem na żywo ale na zdjęciach zdecydowanie wygrywa designem)

Specialized Crux E5

Giant Anyroad 1 (super malowanie aczkolwiek górna rura ramy sprawia, że patrząc pod pewnym kontem rower wydaje mi się mało męski i sam nie wiem czy mi się podoba) - na tym siedziałem i był super, problem w tym, że w porównaniu do obecnego bike'a, pewnie wiele modeli będzie mi się podobało, a chciąłbym możliwie najlepiej; sprzedawca zalecał mi rozmiar L. (fajne w nim było to, że posiada manetki hamulców w dwóch miejscach, a nie miałem wcześniej do czynienia z "barankiem")

Trek CrossRip Comp - nie widziałem na żywo

Kona JAKE

Giant Revolt 3

Jak pewnie zauważyliście jestem laikiem w kwestii osprzętu i rowerów dlatego proszę o wyrozumiałość. Przepraszam też za założenie wcześniej innego tematu, który był nieprzemyślany i niezgodny z zasadami forum. Nie chciałem nikogo zdenerwować ani urazić. 

Z góry dziękuję za każda radę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...