Czarx Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Witam, To mój pierwszy post na tym forum, także proszę o wybaczaenia za błędy Szykuję się do kupna przyczepki rowerowej dla mojej córeczki (1,5 roku). Aktualnie wozimy ją w foteliku rowerowym, ale szykujemy się do zmiany na przyczepkę. Przede wszystkim nasza mała śpi w ciągu dnia, a w foteliku oczywiście jest to niemożliwe. Chcemy zacząć wybierać się na dłuższe wycieczki (nasz syn naciska ) i stąd ta zmiana. Najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie dziecka i komforcie jazdy - przede wszystkim spania (nasza córeczka śpi 3h w ciągu dnia). Pojemność bagażnika nie jest istotna, ponieważ i tak mamy sakwy. Wielkość też nie stanowi problemu, ponieważ mam gdzie ją przechowywać i duży samochód do przewożenia. Najbardziej mi zależy na wygodnej, parogodzinnej jeździe. Najbardziej odpowiada mi ten model - Nordic Cab Explorer (3-w-1). Niestety znacznie przekracza mój budżet Poszukuję czegoś odpowiedniego dla mnie do 2 000 zł Przyznam szczerze, że czytając testy/opinie/recenzje nie przekonałem się do konkretnego modelu w tym pułapie cenowym. Ten model wydaję mi się sensownym - Qeridoo Jumbo 1. Jak ze spaniem w tym modelu ??? Proszę z własnego doświadczenia doradzić mi jakiś model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Jeżeli zależy Ci na komforcie i spaniu córki, to kup croozera albo chariota z amortyzacją. Swoje kosztuję, ale dziecko ma mega wygodnie. Do tego można domontować gadżety poprawiające komfort i bezpieczeństwo podczas spania, np . zagłówek. Ale odpowiedz mi na pytanie - czym szkodzi fotelik w spaniu. Bo ja przyczepkę mialem dla córki, ale jak była mała - pół roku. Jak miała 1,5 roku to właśnie przesiedliśmy się na fotelik i też potrafi w nim spać. Czemu idziesz w drugą stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarx Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Który model croozera polecasz ??? Ten który podałem ??? Który model Thule Chariot polecasz. Moja córka śpi około 3 h dziennie. Nie mam fotelika rozkladanego tylko typowe siedzisko. Śpiąc spada jej główka do przodu albo na boki - nie jest to dla niej wygodne ani zdrowe ... Poza tym spanie na foteliku, w pionie nie jest też wygodne. A jak ty rozwiązujesz takie spanie w foteliku ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 No ja kupiłem fotelik hamaxa rozkładany i problemu nie ma. Jak jej się kima, to go przestawiam, opuszczam i idzie spać. Spi w pozycji półleżącej, w zasadzie dużo bardziej pochylona niż w foteliku samochodowym. Przyczepkę miałem croozer kid for 1 z tym, że ja miałem właśnie bez amortyzacji. Choć córka i tak potrafiła spokojnie w niej spać z tym, że dokupowaliśmy zagłówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarx Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Z fotelikiem rozkładanym to inna bajka. Czyli rozumiem, że croozer jest OK. Dzięki za informacje. Jak jeszcze masz jakieś opinie na temat innych modeli to daj znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smallR Napisano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 https://www.cartravels.pl/467-croozer-kid-plus-for-2-wozek-przyczepka-rowerowa.html ten model za 2.4k jest do kupienia z przebiegiem 20km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarx Napisano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 OK, dzięki za info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.