Skocz do zawartości

[przyczepka] wybór modelu przyczepki

Czarx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

To mój pierwszy post na tym forum, także proszę o wybaczaenia za błędy :whistling:

Szykuję się do kupna przyczepki rowerowej dla mojej córeczki (1,5 roku).
Aktualnie wozimy ją w foteliku rowerowym, ale szykujemy się do zmiany na przyczepkę.
Przede wszystkim nasza mała śpi w ciągu dnia, a w foteliku oczywiście jest to niemożliwe.
Chcemy zacząć wybierać się na dłuższe wycieczki (nasz syn naciska :) ) i stąd ta zmiana.

Najbardziej zależy mi na bezpieczeństwie dziecka i komforcie jazdy - przede wszystkim spania (nasza córeczka śpi 3h w ciągu dnia).
Pojemność bagażnika nie jest istotna, ponieważ i tak mamy sakwy. Wielkość też nie stanowi problemu, ponieważ mam gdzie ją przechowywać i duży samochód do przewożenia.
Najbardziej mi zależy na wygodnej, parogodzinnej jeździe.

Najbardziej odpowiada mi ten model - Nordic Cab Explorer (3-w-1).
Niestety znacznie przekracza mój budżet :(

Poszukuję czegoś odpowiedniego dla mnie do 2 000 zł
Przyznam szczerze, że czytając testy/opinie/recenzje nie przekonałem się do konkretnego modelu w tym pułapie cenowym.
Ten model wydaję mi się sensownym - Qeridoo Jumbo 1.
Jak ze spaniem w tym modelu ???

Proszę z własnego doświadczenia doradzić mi jakiś model.

Jeżeli zależy Ci na komforcie i spaniu córki, to kup croozera albo chariota z amortyzacją. Swoje kosztuję, ale dziecko ma mega wygodnie. Do tego można domontować gadżety poprawiające komfort i bezpieczeństwo podczas spania, np . zagłówek. Ale odpowiedz mi na pytanie - czym szkodzi fotelik w spaniu. Bo ja przyczepkę mialem dla córki, ale jak była mała - pół roku. Jak miała 1,5 roku to właśnie przesiedliśmy się na fotelik i też potrafi w nim spać. Czemu idziesz w drugą stronę?

Który model croozera polecasz ??? Ten który podałem ???

Który model Thule Chariot polecasz.

Moja córka śpi około 3 h dziennie.

Nie mam fotelika rozkladanego tylko typowe siedzisko.

Śpiąc spada jej główka do przodu albo na boki - nie jest to dla niej wygodne ani zdrowe ...

Poza tym spanie na foteliku, w pionie nie jest też wygodne.

A jak ty rozwiązujesz takie spanie w foteliku ???

No ja kupiłem fotelik hamaxa rozkładany i problemu nie ma. Jak jej się kima, to go przestawiam, opuszczam i idzie spać. Spi w pozycji półleżącej, w zasadzie dużo bardziej pochylona niż w foteliku samochodowym. Przyczepkę miałem croozer kid for 1 z tym, że ja miałem właśnie bez amortyzacji. Choć córka i tak potrafiła spokojnie w niej spać z tym, że dokupowaliśmy zagłówek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...