mysiak23 Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Cześć, Obecnie jeżdżę na starym MTB 26". Osprzęt ok, ale jednak chciałbym większą ramę/koła, więc zapadła decyzja o zmianie... Mam 190 wzrostu i ponad 105kg wagi. W oko wpadła mi oferta SkiTeam, a konkretniej rowery Cube. Zastanawiam się między tymi dwoma modelami: http://skiteam.pl/rowery/4850-rower-cube-612002-ltd-pro-29-.html oraz http://skiteam.pl/rowery/2112-rower-cube-ltd-race-29-.html Wiem, osprzęt wyższy w drugim linku, ale myślę, że ten z pierwszej oferty by mi wystarczył. Jeżdżę 70% asfalt 30% las. Choć rożnie bywa. Najbardziej zastanawiam się między amortyzatorami. Który jest lepszą propozycją w danej cenie? Mniej awaryjny, tańsze części zamienne itd? Ogólnie bardziej skłaniałbym się ku Rebie - zawsze chciałem ją mieć w swoim rowerze, ale (tutaj będę wybredny jak dziewczyna) nie do końca pasuje mi biało-niebieskie malowanie . Jeśli jednak nie ma sensu dopłacać do Marvel'a i wyższego osprzętu to chyba decyzja jest prosta. Miałem okazję przejechać się na obu... i na obu jeździ mi się dobrze. Ktoś coś poradzi ? Pozdrawiam!
phoe Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Jak już chcesz dopłacać, to dopłać do modelu SL, masz tam FOX'a + pełne XT + koła DT.
mysiak23 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Napisano 29 Czerwca 2015 Od iluś tam lat jeżdżę na Epiconie z manetką blokady skoku na kierownicy. Fox niestety tego nie posiada, a ja często korzystam z tego rozwiązania . Zresztą mojego rozmiaru nie było, dla mnie 21" obowiązkowe. Tak poza tym to rower pod względem specyfikacji wygląda sympatycznie .
modrzew Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Większość czasu na asfalcie i nagminne używanie blokady widelca - czy Ty na pewno potrzebujesz MTB?
mysiak23 Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Napisano 29 Czerwca 2015 Do lasu muszę dojechać. Najczęściej jest to Kampinos, dojeżdżam z Woli. Jesteś z Warszawy, więc orientujesz się co i jak. Szosa/treking/kross raczej nie dla mnie. Swoje ważę i jednak zdarza mi się zaszaleć po lesie. Docelowo i tak bym w rowerze założył pewnie to co mam obecnie w moim 26", czyli Continental Race King 2,0. Fajna opona, małe opory toczenia, więc nadaje się na twarde drogi, a po lesie spisuje się całkiem okej. Jeżdzę od kilku lat na nich i jestem zadowolony. Myślę, że w moim przypadku bardziej uniwersalny będzie MTB .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.