Eazy Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Przeglądałem dzisiaj bike discount i taki oto wynalazek wpadł mi w oko: http://www.bike-discount.de/en/buy/univega-renegade-6.0-27g-268776/wg_id-7243 Czy uważacie, że za tą cenę jest wart uwagi? 'Uginacz' jak w Lazaro mojej żony (XCM) ale do ganiania po lesie i skakania z krawężników na jeden sezon pewnie wystarczy Na pewno trzeba by wymienić od razu manetki (jeżeli dobrze patrzyłem to są tam Altusy), ale poza tym wydaje się to być (chyba) sensowna baza do stopniowego upgrade'u (na pierwszy ogień wideł). Wyszłoby jakieś 3600-3700 z nowymi manetkami Deore. Wysyłka roweru jest już wliczona w cenę. Ewentualnie za niewiele ponad 4000zł ten model: http://www.bike-discount.de/en/buy/univega-renegade-7.0-30-g-266661 Tu na początek chyba nic by nie trzeba wymieniać a wideł jak złapie luzy to coś 'lepsiejszego' wówczas na przód. Czy może jednak to pomysł z d.... i omijać to szerokim łukiem? W zasadzie to w tym przedziale cenowym przeglądałem HTki, ale się napatoczył i zacząłem się zastanawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 To jest twoja kasa i jak chcesz wywalić powiedzmy 4K na ten syf to proszę bardzo. Miarę jaki to chłam obrazuje ten XCM. Za 5-ka są czy były oferty fulli z powietrznymi amorami klasy Firsta, Epixona czy któregoś z produktów Rock Shox'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 No nic - dziękuję za sprowadzenie na ziemię Pozostają mi zatem HTki bo z budżetem ponad te 3500-4000 nie dam rady wyjść Parafrazując - jak się nie ma 'miedzi' to się z twardą d*pą jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 wejdź na velo i zerknij na fulla od authora, bardzo ciekawa budżetowa propozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Mówisz o tym? http://velo.pl/rowery/gorskie-full-suspension/enduro-275/author/patriot-trail-10-2015 Niestety poza budżetem Pozostaje mi raczej jakiś w miarę sensowny HT bo oprócz wynalazków pokroju tej Univegi to raczej nic sensownego FS nie znajdę za taką kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Biorąc pod uwagę jakie były rabaty można by się dopytać o ten model http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/stance.27.5/18864/76338/#specifications Jest "biednie" ale nie ma tragedii. Sądzę że okolice 4,5K były by realne i to razem z tym Authorem absolutne minimum w co warto inwestować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eazy Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Dziękuję za podpowiedzi. Zobaczę co się da zrobić z budżetem i może wówczas podpytam o tego Gianta. Jeżeli dobrze go kojarzę to zebrał w miarę pozytywne opinie w teście fulli w okolicach 5500zł w Bike Board (był jeszcze Ghost Kato FS3 i Lapierre Raid FX). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
machinehead Napisano 4 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Kiedyś też zainteresowałem się tym modelem. Lepiej wyczekać moment i kupić choćby używkę kellysa tyke 27,5". Jeździłem, testowałem i uważam, że to bardzo fajny rower. Dobra sztywność ramy. Szukaj tej wersji ze skokiem 120mm bo to poprawiona geometria poprzedniej o skoku 110mm. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 17 Listopada 2015 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 ganiania po lesie i skakania z krawężników+ Mazowsze w podpisie Będzie to jakoś normalnie użytkowane nieco bardziej na południu? Bo tu jak zwykle doradzanie w najlepsze, a może nie ma się co spinać. No i temat dość stary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.