lsxardek Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Cześć, mam zagwostkę ponieważ mam plan składać nowy rower street i nie mogę się zdecydować czy sztywny widelec czy amortyzator oraz, czy hamulce tył przód, sam tył, czy bez. Powiedzcie jakie są plusy a jakie minusy.
radziuGD Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Jak porysujesz lagi w sztywnym widle to praktycznie niema to wpływu na jego działanie. W amorze jeśli gorne lagi trafią na kant murku to może on już długo nie podziałać. Brak hebelków to nizsza masa oraz brak pancerzy/przewodów co z kolei nie przeszkadza przy barspinach tajlłipach i tym podobnych. Ilość spowalniaczy zależy już tylko od Twojego tzw skilla i tego co chcesz robić na rowerze.
lsxardek Napisano 29 Czerwca 2015 Autor Napisano 29 Czerwca 2015 Dziękuję za odpowiedz. Myślę że idealnym rozwiązaniem na mojego skila to tylko tylny hamulec oraz sztywny widelec. Aha i co sądzisz o rotorach w rowerze? Przepraszam za błąd w tytue oczywiście chodzi o widelec
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.