Skocz do zawartości

[Wyprawy] Główny Szlak Sudecki od 4 do 12.07.2015

B0SS

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich użytkowników forum.

Od pewnego czasu planowałem przejechanie Głównego Szlaku Sudeckiego na rowerze, ale bez sprecyzowanego terminu.

Parę dni temu ustaliłem że spróbuję to zrobić w dniach 4-12.07.2015.

Gdyby akurat Ktoś w tym czasie cierpiał na nadmiar wolnego czasu, a poniższe założenia nie odstraszają - zapraszam do wspólnego wyjazdu.

Najistotniejsze z nich to:

• przejazd w małej - grupce max 3os., lub samotny jeśli nie będzie chętnych,
  • kierunek przejazdu z zachodu na wschód,
  • średni dzienny dystans do przejechania to około 53km (może być więcej jeśli będą ku temu warunki lub mniej),
  • pakowanie: na lekko czyli mały plecak (ok 30l), śpiwór, mała karimata i kilka najpotrzebniejszych rzeczy do przeżycia,
  • spanie po prywatnych gospodarstwach (stodoła/ altana/ wiata lub pokój u jakiś ludzi nie związanych z turystyką) w zależności co się znajdzie. Niestety są wakacje i z lepszymi warunkami może być kłopot. Nie wykluczam też spania w schroniskach, albo w sprzyjających warunkach "pod chmurką",
  • średnia prędkość w czasie dnia w granicach 8-15km/h w zależności od warunków terenowo pogodowych i kondycyjnych,
  • możliwe niewielkie fluktuacje od obranego szlaku w ramach poznawania nowych miejsc,
  • nie interesuje mnie turystyka polegająca na zwiedzaniu miast, zabytków, zamków, muzeów, etc., chyba że coś jest naprawdę tego warte i jest na to czas.
  • umiejętności, rower i kondycja dostosowane do wyjazdu.

Zainteresowanych zapraszam na priva.

Wojtek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...