Skocz do zawartości

[Wyprawy] Główny Szlak Sudecki od 4 do 12.07.2015

B0SS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników forum.

Od pewnego czasu planowałem przejechanie Głównego Szlaku Sudeckiego na rowerze, ale bez sprecyzowanego terminu.

Parę dni temu ustaliłem że spróbuję to zrobić w dniach 4-12.07.2015.

Gdyby akurat Ktoś w tym czasie cierpiał na nadmiar wolnego czasu, a poniższe założenia nie odstraszają - zapraszam do wspólnego wyjazdu.

Najistotniejsze z nich to:

• przejazd w małej - grupce max 3os., lub samotny jeśli nie będzie chętnych,
  • kierunek przejazdu z zachodu na wschód,
  • średni dzienny dystans do przejechania to około 53km (może być więcej jeśli będą ku temu warunki lub mniej),
  • pakowanie: na lekko czyli mały plecak (ok 30l), śpiwór, mała karimata i kilka najpotrzebniejszych rzeczy do przeżycia,
  • spanie po prywatnych gospodarstwach (stodoła/ altana/ wiata lub pokój u jakiś ludzi nie związanych z turystyką) w zależności co się znajdzie. Niestety są wakacje i z lepszymi warunkami może być kłopot. Nie wykluczam też spania w schroniskach, albo w sprzyjających warunkach "pod chmurką",
  • średnia prędkość w czasie dnia w granicach 8-15km/h w zależności od warunków terenowo pogodowych i kondycyjnych,
  • możliwe niewielkie fluktuacje od obranego szlaku w ramach poznawania nowych miejsc,
  • nie interesuje mnie turystyka polegająca na zwiedzaniu miast, zabytków, zamków, muzeów, etc., chyba że coś jest naprawdę tego warte i jest na to czas.
  • umiejętności, rower i kondycja dostosowane do wyjazdu.

Zainteresowanych zapraszam na priva.

Wojtek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...