max6R9 Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Cześć! Problem z tym ustrojstwem pojawił się po zmianie łańcucha na nowy. Rozkułem stary, zakułem nowy HG40, po jakimś czasie cały napęd zaczął wariować, okazało się że w jednym ogniwku lewa strona rozpięła się! Wsiadłem w tramwaj, i podczas męczącej podróży z hałaśliwymi dzieciakami dojechałem do domu. Moja bardzo wielka wina, źle przykułem, zdarza się, to mój pierwszy raz Teraz hak i tylna przerzutka wygląda tak jak na zdjęciach, co mam z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Hak jest dobrze dokręcony? Może się śrubka po prostu odkręciła. Jeśli jest krzywy to musisz go wyprostować tutaj masz poradnik jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max6R9 Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Dokręcony dobrze, sprawdzałem tam wszystko. Okej, postaram się go wyprostować, jednak czy sama w sobie przerzutka i jej wózek nie jest rozwalony? Łańcuch kilka godzin jeździł właśnie w takim stanie, co jak pozginał trybiki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.PaVLo. Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Odkręć hak, zamocuj w imadle i kluczek francuskim delikatnie prostuj, jest to aluminuim, więc podda się sile, ale uważaj aby nie przesadzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max6R9 Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Tak zrobię, zobaczymy czy sam wózek przerzutki nie jest uszkodzony ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.