qusiu Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Cześć, może komuś z Was przytrafiła się podobna sytuacja, po zmianie butów i zatrzasków na SPD SL doskwiera mi przy mocniejszej lub dłuższej jeździe drętwienie lewej stopy, a konkretnie śródstopia, zaczynając od dużego palca, kombinowałem już z ustawianiem bloków w najróżniejszy sposób jednak niewiele to dało, może jakieś wkładki? Przypuszczam, że problem może tkwić w tym, że w wieku młodzieńczym cierpiałem na chorobę osgododa-schlattera przez co zostało mi niewielkie zgrubienie na górnej części kości piszczelowej, ale wcześniej kiedy jeździłem na SPD pod MTB nie odczuwałem takiego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zadra1965 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Dopasuj odpowiednio metodą prób i błędów ustawienie bloku, ja mam lekko skośnie tak aby but był odchylony od osi roweru , kup wkładke do butów grubą - najlepiej filcową , powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analog82 Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Ja ostatnio po czyszczeniu rowerku zmieniłem ustawienie siodełka - do przodu o 3-4 mm i kilka mm do góry, co poskutkowało drętwieniem stopy po dłuższej jeździe. Po kilku jazdach drętwienie ustało, więc zakładam że organizm się przyzwyczaił. Może powinieneś pojeździć dłużej przy jednym ustawieniu bloków by u Ciebie też ustało. Przesiadka na szosowe zatrzaski to jednak mniejszy luz stopy, może stąd to drętwienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejtrejder Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 U mnie pomogło jak zacząłem luźniej paski i klamerkę w butach zapinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
extremepl.rw Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Może to być również kwestia ścięgien. Poćwiczyć trochę stopę, porozciagaj, może nawet pomoże maść. I nie ma się co śmiać. Ścięgna są w całej nodze, również w stopie. Mnie maść pomaga, gdy ból się pojawia. Jeśli mam dłuższą przerwę w jeździe stopa boli, ale po kilku km przechodzi. U mnie to akurat wynik pracy siedzącej i plaskostopia wtórnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.