Roasd Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Witam! Jestem posiadaczem roweru XC. Kupiłem używany rower i nie do końca wiem czy była to dobra inwestycja ale już się stało. Od samego początku czyli jak już do mnie należał jakieś 3 mies. temu były problemy z hamowaniem tylnego koła. Dokręcałem zaciski, regulowałem klamkę małym imbusem (okazało się, że gwint i tak wyrobiony więc z samo z siebie po jakimś czasie jazdy i tak się dokręcała). Teraz hamulec już nie nadaje się do niczego :/ Jedynie co robi to piszczy. Model mojego zepsutego hamulca to Hayes Nine; na ogół dobry model, mam go również z przodu i nieźle sobie radzi. Niestety na allegro trudno znaleźć nówkę Nine'a, a używki nie kupię. Hamulec jest cały wyobijany, więc raczej nie opłaca się go nawet naprawiać. Więc tak; jest na rynku jakaś dobra klamka warta uwagi za niską cenę - 150zł wraz z przewodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 A może zamiast klamki i przewodu dopłacisz trochę i kupisz cały nowy hamulec.np m615 lub m675 Według mnie to będzie lepsze rozwiązanie niż kombinowanie bo nikt Ci nie zagwarantuje że inna klamka będzie działać z tym zaciskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roasd Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Masz rację. Potem płacić więcej na dokupienie osobno zacisku.. Ten Br-m615 wydaje się być dobry. Shimano to firma rowerowa ale mimo wszystko mam wątpliwości co do kupienia Shimano'wskiego hamulca; zawsze posiadałem hamulce innych firm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budzik1502 Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Użytkuje model 615 od ponad roku i przy mojej wadze 90-100 kg działa bezproblemowo. Siła hamowania nawet na żywicznych okładzinach jest bardzo dobra. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekleczkowski Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Co powiesz na elixiry 3 ? Mam do sprzedania komplet na przód i tył za 200 zł. Praktycznie nowe hamulce 50 km przebiegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roasd Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Razem tył i przód za 200? I czemu tak mało z nimi Jeździłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekleczkowski Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Tak komplet. Nie są mi potrzebne a chcę kupić sobie inne manetki za to. Dlaczego tak mało jeździłem ? Chciałem mieć cały rower na osprzęcie shimano a tylko hamulców mi brakowało. Jest na forum ogłoszenie w dziale sprzedam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Avidy 3 elixir są slabe, awaryjne.9 są lepsze.ja polecam m615 lub m675 shimano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekleczkowski Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Awaryjność avidów to kwestia dyskusyjna. Tak czy inaczej już nieaktualne - sprzedały się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roasd Napisano 30 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Postanowiłem, kupię Shimano Br-m615. Dzięki wszystkim za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.