Kassumi7 Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 Witam! Jestem zarówno na tym forum jak i w świecie rowerzystów nowa Do tej pory jeździło się "za bajtla" a potem wedle potrzeb, przy czym owe potrzeby urosły ostatnimi czasy i zdecydował się na zakup "nowego" roweru. Nowego w cudzysłowiu, ponieważ jest fanką jazdy w pozycji "wyprostowanej" przez co kryterium spełniają głównie rowery z lat PRL'u, typu Flaming, Romet, Wigry tudzież Diamant. Stąd rodzą się pytania, jak bardzo trudna jest domowa renowacja takiego roweru, oraz ile w przybliżeniu można zapłacić za podstawowe naprawy w serwisie. Na wielu stronach ceny uplasowały się w przedziale między 60-150zł za często dobry stan (okiem amatora), ale już zauważyłam, że z Diamantem jest problem tej natury, że w żadnym sklepie jaki odwiedziłam, nikt nie miał kół ani opon 17", które on posiada. Co Wy polecilibyście osobie, która będzie przemierzała około 20km na rowerze? (Nieznoszę górali i rowerów z tak nienaturalnie pochyloną sylwetką, więc odpadają z góry ) Z góry dziękuję za pomoc
Pablo59 Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 zmień tytuł na regulaminowy (z nawiasem kwadratowym) bo wątek poleci do kosza ,,, Polecalibyśmy rower trekkingowy.... o ile bagażnik i pozostałe graty dociążajace nie stanowią przeszkody.Wzrost / waga / długość nogi (podłoga - krocze na bosaka) i zasób środków płatniczych do wydania ?
bbc Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 A moze zwyczajnie miejski rower. Zalezy gdzie i po czym chcesz jezdzic tym rowerem.
Mod Team Maniak Napisano 27 Czerwca 2015 Mod Team Napisano 27 Czerwca 2015 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.