Krzysiek121 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Witam. Co polecacie na zimniejsze dni? Szukam ubioru który posłuży mi na jesień, zimę (tylko powyżej zera) no i wiosnę. Z racji tego, że latem można trafić przeceny rzeczy zimowych przymierzam się do kupna spodni oraz rękawiczek. Co myślicie o Endura Thermolite Pro Biblongs z wkładką? Warte są swojej ceny? Może jest coś tańszego równie dobrego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Ja używam od niedawno koszulek sondico z allegro (jako pierwsza warstwa). Używki lub lekko uszkodzone. Do dostania za śmieszną kasę i daja rade. Oczywiscie kwestia jak bardzo sie pocisz, czy masz plecak itp. Zrobiłem sobie mały ich zapas i myslę że na długi czas mi wystarczy i raczej już nic innego nie będę szukał. do tego mam jeszcze 2 koszulki z lidla, termoaktywne (moge wrzucić fotke opakowania żebys ewentualnie wiedział czego szukac). Średnio wierze ze drogi iuch zapewni mi o niebo lepsze warunki, ale ja nie jestem wymagajacy. Śmigam w takich ciuchach praktycznie jesien-zima-wiosna, aż się ciepło nie zrobi. Spodnie mozesz dobsoma spróbować, tez czasem tanio się pojawiaja, a pod spód jakas lajkra i masz ciepło i ochronę od wiatru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek121 Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Właśnie głównie o spodnie mi chodzi. Górę jakąś mam bo nie musi być stricte rowerowa, a w spodniach to pampersik by się przydał. Więc spodnie już muszą być rowerowe, z pampersem żelowym, nie przepuszczające zimna a jednocześnie jak najbardziej oddychające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MixingHead Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Juz jakis czas temu zaprzestałem jazdy z pampersem. Tylko zwykłe turystyczne/biegowe. Po ilus tam km i tak tyłek poczujesz, a ''sprzęt'' sie chyba bardziej tez grzeje w takim pampersie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wawry Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 ...Po ilus tam km i tak tyłek poczujesz... ale pozostaje kwestia, po ilu? ... ''sprzęt'' sie chyba bardziej tez grzeje w takim pampersie. na wkładce zasadniczo się siedzi, więc przy dobrej jakości nie sądzę żeby się "sprzęt" bardziej grzał niż w zwykłych ciuchach ...chyba, że mówimy o pieluchach co do długich spodni się nie wypowiem, bo nie używam, jak chciałem kupić, to w żadnej firmie rozmiarówka mi nie pasowała, więc zwróć na to uwagę ...ja chyba jakieś kończyny za długie mam, bo i z koszulkami na długi rękaw ten sam problem pewną alternatywą mogą być bokserki z pampersem do jakichś zwykłych spodni ...ja używam ich często na krótsze wypady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.