Skocz do zawartości

[odzież] Co na zimniejsze dni?

Krzysiek121

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Co polecacie na zimniejsze dni? Szukam ubioru który posłuży mi na jesień, zimę (tylko powyżej zera) no i wiosnę. Z racji tego, że latem można trafić przeceny rzeczy zimowych przymierzam się do kupna spodni oraz rękawiczek. Co myślicie o Endura Thermolite Pro Biblongs z wkładką? Warte są swojej ceny? Może jest coś tańszego równie dobrego?

Ja używam od niedawno koszulek sondico z allegro (jako pierwsza warstwa). Używki lub lekko uszkodzone. Do dostania za śmieszną kasę i daja rade. Oczywiscie kwestia jak bardzo sie pocisz, czy masz plecak itp. Zrobiłem sobie mały ich zapas i myslę że na długi czas mi wystarczy i raczej już nic innego nie będę szukał. do tego mam jeszcze 2 koszulki z lidla, termoaktywne (moge wrzucić fotke opakowania żebys ewentualnie wiedział czego szukac).

Średnio wierze ze drogi iuch zapewni mi o niebo lepsze warunki, ale ja nie jestem wymagajacy. Śmigam w takich ciuchach praktycznie jesien-zima-wiosna, aż się ciepło nie zrobi.

Spodnie mozesz dobsoma spróbować, tez czasem tanio się pojawiaja, a pod spód jakas lajkra i masz ciepło i ochronę od wiatru.

Właśnie głównie o spodnie mi chodzi. Górę jakąś mam bo nie musi być stricte rowerowa, a w spodniach to pampersik by się przydał:). Więc spodnie już muszą być rowerowe, z pampersem żelowym, nie przepuszczające zimna a jednocześnie jak najbardziej oddychające :)

...Po ilus tam km i tak tyłek poczujesz...

ale pozostaje kwestia, po ilu?

... ''sprzęt'' sie chyba bardziej tez grzeje w takim pampersie.

na wkładce zasadniczo się siedzi, więc przy dobrej jakości nie sądzę żeby się "sprzęt" bardziej grzał niż w zwykłych ciuchach ...chyba, że mówimy o pieluchach :rolleyes:

co do długich spodni się nie wypowiem, bo nie używam, jak chciałem kupić, to w żadnej firmie rozmiarówka mi nie pasowała, więc zwróć na to uwagę ...ja chyba jakieś kończyny za długie mam, bo i z koszulkami na długi rękaw ten sam problem :confused:

pewną alternatywą mogą być bokserki z pampersem do jakichś zwykłych spodni ...ja używam ich często na krótsze wypady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...