Didus Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Siema. Może to głupie pytanie xD i pewnie takie jest Powiedzcie mi że dobre rozwiązanie jak wszystko pasuje i nigdzie nie ociera.. Zamontować licznik ( czujnik ) na amorku od strony hamulca hydraulicznego ? Przewód idzie z lewej strony bo wiadomo tam jest hebel.. Jak macie u siebie montowane te kable.. dodam że bezprzewodowego nie chce... a kupiłem właśnie Sigme 14.12.
seraph Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Strona znaczenia to niema żadnego, ale zauważ, że szprychy po stronie tarczy są dalej od goleni amortyzatora niż po prawej... Może się okazać, że czujnik jest odpowiednio blisko magnesu dopiero gdzieś poniżej tarczy i co? Klops
Didus Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Napisano 26 Czerwca 2015 Przymierzałem i nad tarcza 2/3cm łapie mi sygnał i pokazuje prędkość wiec mogę tak zostawić ? tzn. ustawić byle jak najwyżej nad tarczą ale tak by wyświetlało mi prędkość na liczniku. Bo chyba znaczenie montowania magnezu i czujnika nie ma znaczenia tylko by łapało ?
seraph Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Musi być wystarczająco blisko. Wg Sigmy podajże nie dalej niż 5 mm, inaczej przy wysokich prędkościach może Ci gubić obroty...
Didus Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Napisano 26 Czerwca 2015 Dobra to walczę by zrobić na prawą stronę byle by kabelka wydało ;P bo mniej go dali jak w 1106.. :/.
beskid Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Odpowiadając na twoje pytanie odnośnie odległości to zastanów się co być zrobił w przypadku widelca ze sporym skokiem i grubymi goleniami?? Tutaj pod sensor trzeba wsadzić podkładkę bo inaczej nie dało by radę obojętnie z której strony.
Didus Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Napisano 26 Czerwca 2015 No niby masz racje można by coś podłożyć. Mi się nie podoba że muszę nad kołem puszczać kabel :/ . Co do wyższego amora i grubszych goleni nie wiem nigdy nie miałem ;P Na chwilę obecną zostawiłem po stronie Tarczy dałem nad zacisk 2mm nic nie ociera i jest max 12mm tak jak w instrukcji we Wtorek mam wolne jak pogoda pozwoli idę na test jak będzie zrywać to zmienię na prawy goleń lub dam podkładkę bo jednak bezpieczniej mi się wydaję jak idzie po przewodzie hamulcowym jak nad kołem itd.
grande1970 Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 magnezu nie żebym się czepiał ale magnez to suplement diety a magnes to materiał ferromagnetyczny powszechnie używany
Didus Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Napisano 27 Czerwca 2015 Oj tam XD powiedz to mojemu tel XD ale no nic wiadomo o co biega, xD
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.