ACTIVIA Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Witam. Z tego względu że mam mnóstwo pytań dotyczącego rodzaju, ilości oleju oraz smaru do amortyzatorów Suntour to postanowiłem otworzyc tu ten temat. Poniżej zapraszam na pogawędki bo na pewno się to innym przyda A na powitanie tego wątku to mam dla was niespodzianke w formie gratisowych smarów do amortyzatorów suntour. Zainteresowanych to na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reportarz Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 (edytowane) Do xct to łt i wd40 ,rozwiń temat. Edytowane 26 Czerwca 2015 przez reportarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Każdy sobie może smarowac jak mu najwygodniej. Akurat zajmuje się Suntourem przez co staram się kompletnie wszystko sprowadzać do niego. A teraz udało mi się smary i oleje sprowadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobanr Napisano 28 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Póki co moja konserwacja amortyzatora to czyszczenie goleni po każdej jeździe (Brunox i ręcznik papierowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 28 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 Jak Brunoxem robisz to psikaj sobie na ręcznik a potem wycierać bo jak psikasz bezpośrednio na golenie to szybko ci się to dostanie pod uszczelki przeciwkurzowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moszczan25 Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Widziałem jak facet w którymś poradniku na youtube psikał brunoxa pod te uszczelki przeciwkurzowe. Czyli nie można tak robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siejak1 Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Widziałem jak facet w którymś poradniku na youtube psikał brunoxa pod te uszczelki przeciwkurzowe. Czyli nie można tak robić ? Niezbyt bo on rozpuszcza olej który jest na gąbeczkach smarujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Nie ma lepszego sposobu na posmarowanie niż ściągnięcie dolnych lag, wyjęcie gąbek wyczyszczenie i porządna kąpiel w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matisx Napisano 1 Lipca 2015 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Dzisiaj Piotr z Activii udzielił mi cennej porady dotyczącej ilości oleju w dolnych lagach - zbyt dużo oleju może spowodować uszkodzenie amortyzatora, ale najlepiej jeśli sam Piotr napisze o co chodzi Na pewno się komuś jeszcze przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi