Skocz do zawartości

[rower] Kands czy Lazaro?

switek3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Drugie podejście do tematu :)

Witam,

po wielu, wielu latach posiadania Over the Top'a  :) postanowiłem go wymienić na nowszy model. Nie jestem jakimś mega wymagającym rowerzystą, ale rower mam baaaardzo długo. Postanowiłem poszukać czegoś z bardzo dobrym osprzętem do ok. 1.500 zł. I wyszło na te dwa:

FULL ALIVIO! HYDRAULIKA!! LAZARO GENERATION V3 MEN (5465373135) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

WYPAS MTB 2xHYDRAULIKA ALIVIO KANDS ENERGY 1500 !! (5465321808) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Czy możecie mi łopatologicznie wytłumaczyć różnice między nimi? Bo przeczytałem specyfikację i dalej nie wiem o co kaman. Tylko tak użytkowo, żebym zrozumiał  :)

I jeszcze jedno - myślicie że po sezonie (koło września czy jeszcze później?) ceny tych rowerów spadną czy nie bardzo? No chyba że macie jakiś pomysł na inny rower tak dobrze (chyba?) osprzętowany?

Napisano

Pierwszy ma więcej biegów, odczuwalnie lepsze manetki i korbę. Myślę, że nawet jest sens dopłacić jeśli tak korba jest na octalinku. 9 biegów to może nie jakaś przepaść w stosunku do 8-miu, ale części pod 8 już powoli znikają (tak na przyszłość). Korba jest sztywniejsza, a manetki precyzyjniejsze.

Sezon ogórkowy szeroko-pojęty kończy się nie we wrześniu, a raczej w listopadzie. A najtańsze (zwykle niechodliwe rozmiary) są na początku roku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...