Bluepower Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Witam Osobiście NIGDY nie korzystałem z wieszaka rowerowego a mój stary dziadek spokojnie zimy przetrzymywał. Teraz mam nowy rowerek, trochu w mieszkaniu się pozmieniało i już nie da się tak normalnie trzymać roweru (nikt nie ostrzegał iż jak baba przyjdzie to rower musi zniknąć z przedpokoju). Mam małą "szparę" między szafą a ścianą tak iż wejdzie tam wieszak rowerowy i będzie można powiesić rower i schować go przed babą. Na allegro znalazłem coś takiego http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=5149407039&reco_id=e8f5f42d-1c12-11e5-a3cd-027f8d968121&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9 tylko widzę iż wiesza się na kole i zahacza o szprychy i tutaj mam pytanie czy dłuższe wiszenie (np. kilka miesięcy - mam 2 rowery na jednym jeżdżę a dziadek rowerek musi wisieć) nie sprawi iż szprychy się jakoś wygną czy coś się z nimi stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Ten wieszak nie trzyma za szprychy, ale za obręcz i pod ciężarem samego roweru raczej nic nie powinno się stać. Możesz jednak bezpieczniej przymocować wieszak na takiej wysokości, żeby tylne koło nadal dotykało ziemi po powieszeniu za przednie - to wyraźnie zmniejszy obciążenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dymcio111 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Używam tego samego wieszaka, tak jak kolega wyżej pisze, on trzyma za obręcz. Do zestawu lepiej kupić większe kołki i szybko będzie trzeba gumę osłaniającą hak zmienić bo od wieszania dziura się zrobi i obręcz zacznie się rysować i lepiej kupić kawałek wężyka grubszego. Z rowerem nic się nie dzieje jak tak wisi często i przez drugą zimę też nic się nie stało. Do wieszaka musisz też dorobić jakiś kawałek podkładki żeby tylnym kołem ściany nie pobrudzić i za wysoko też nie montować na ścianie bo sufit się wybrudzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluepower Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 To wiem wszystko, temat można już zamknąć. Dzięki za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.