Skocz do zawartości

[odchudzanie] Wakacyjny trening a wyszczuplenie

armagedon342

Rekomendowane odpowiedzi

Z racji ze mam duzo czasu wolnego w wakacje i checi chciałbym potrenowac i stracis troche na wadze i jednoczesnie wyrzezbic sylwetke na bardziej sportowo ze tak nazwe.

Mam zamiar jezdzic codziennie od 1 lipca do 31 sierpnia. Po pierwsze  dlatego ze według mnie nie mam odpowiedniej sylwetki i waze za duzo. Barki, klatka, rece, w porownaniu do brzucha i nóg mam znacznie mniejsze. Od kiedy pamietam rowerem jezdziłem na duzych przerzutkach nawet jesli były to górki starałem sie jak najbardziej wzmocnic nogi.  W te wakacje chce wyszczuplec i przede wszystkich z rzucic tłuszcz z brzucha i boków.Moje okolice to góry jak i pogórki. Lecz stawiam na rowny aspfalt pogarórki lekkie i srednie oraz zjazdy. Do tej pory jezdziłem moze raz na 2 tygodnie trase 35 km w 1h i 30 min po rownym lub lekkim wzniesieniu. Jaki polecacie plan treningowy czy jakos to nazwac. Rowniez chciałbym by sie to przełozyłe na kondycje poniewaz sport ktory głownie uprawiam w sezonie kondycja rowniez jest wazna ( nie piłka nozna) Dzieki za rady

to ja Ci polecę tą stronę:

http://potreningu.pl/

jest ona wprawdzie raczej dla osób uprawiających sporty siłowe, ale jest także bardzo dużo dobrych artykułów o odżywianiu itp.

ze swojej strony mogę Ci doradzić (jeżeli chodzi o zrzucenie wagi i poprawę kondycji) - interwały. Mnie chyba pomogły najbardziej.

Jeżeli chcesz także poprawić sylwetkę, to sam rower nie wystarczy. Rozważ dodatkowo trening siłowy. Plus oczywiście odpowiednia dieta (i nie mam na myśli głodzenia się) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...