armagedon342 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Z racji ze mam duzo czasu wolnego w wakacje i checi chciałbym potrenowac i stracis troche na wadze i jednoczesnie wyrzezbic sylwetke na bardziej sportowo ze tak nazwe. Mam zamiar jezdzic codziennie od 1 lipca do 31 sierpnia. Po pierwsze dlatego ze według mnie nie mam odpowiedniej sylwetki i waze za duzo. Barki, klatka, rece, w porownaniu do brzucha i nóg mam znacznie mniejsze. Od kiedy pamietam rowerem jezdziłem na duzych przerzutkach nawet jesli były to górki starałem sie jak najbardziej wzmocnic nogi. W te wakacje chce wyszczuplec i przede wszystkich z rzucic tłuszcz z brzucha i boków.Moje okolice to góry jak i pogórki. Lecz stawiam na rowny aspfalt pogarórki lekkie i srednie oraz zjazdy. Do tej pory jezdziłem moze raz na 2 tygodnie trase 35 km w 1h i 30 min po rownym lub lekkim wzniesieniu. Jaki polecacie plan treningowy czy jakos to nazwac. Rowniez chciałbym by sie to przełozyłe na kondycje poniewaz sport ktory głownie uprawiam w sezonie kondycja rowniez jest wazna ( nie piłka nozna) Dzieki za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weland Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 to ja Ci polecę tą stronę: http://potreningu.pl/ jest ona wprawdzie raczej dla osób uprawiających sporty siłowe, ale jest także bardzo dużo dobrych artykułów o odżywianiu itp. ze swojej strony mogę Ci doradzić (jeżeli chodzi o zrzucenie wagi i poprawę kondycji) - interwały. Mnie chyba pomogły najbardziej. Jeżeli chcesz także poprawić sylwetkę, to sam rower nie wystarczy. Rozważ dodatkowo trening siłowy. Plus oczywiście odpowiednia dieta (i nie mam na myśli głodzenia się) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.