Tofi Napisano 7 Lipca 2015 Napisano 7 Lipca 2015 Całą taśma jest rozciągliwa ale nie do tego stopnia jak guma z majtek. Ma być na tyle sztywna i wytrzymała by nie zostać uszkodzona od szprych i nypli, zwłaszcza takich przypadkach jak mój gdzie się ładuje do opony 6 atmosfer.
bociek28 Napisano 7 Lipca 2015 Autor Napisano 7 Lipca 2015 koledzy pomorzcie z tymi gumami racing ralph evolution, liteskin, pacestar?? czy to są te ?? http://allegro.pl/27-5x2-25-schwalbe-racing-ralph-evo-ps-lite-skin-i5417690276.html zastanawiam się czy można by też z tymi gumami coś podziałać
radziuGD Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 lite skin wg. schwalbe nie jest oponą tubeless easy. Generalnie, jeśli nie zależy Ci mocno na 55gramach na oponie, to "lite" w nazwie zamieniłbym na "snake" Snake ma wiecej mięsa na ścianie co zapowiada wiekszą trwałosć oraz bedzie lepiej zachowywał się przy nizszym ciśnieniu.
BikerLight Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Panowie szybkie pytanko, czy ktoś próbował pożenić te wkłady: http://www.centrumrowerowe.pl/cr/p,zawor-presta-sv-schwalbe,9848.html z wentylami Rubeny? Oryginalne straciły mocno na przepustowości a nie uśmiecha mi się kupowanie kompletu wentyli. Niby napisane jest w opisie że są tylko do dętek Shwalbe, ale na oko nie widzę różnic pomiędzy nimi a tymi wykręconymi z Rubeny.
bobiik Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Generalnie w prosty sposob mozna taki wklad wyczyscic z pozostalosci mleczka ktore tam zaschnely i powoduja niedroznosc. Wystarczą kombinerki. Ucinamy pewną część i rozbieramy maszynke. Ale widze po forum i nie tylko ze jest duzo fajtplat ktore nie wykazuja za grosz odrobiny sprytu Nic po takiej operacji sie nie psuje a nie musimy dawac przy kazdrj okazji 8 zeta za maszynke kiedy sie zapcha
BikerLight Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Bo różnic nie ma - jest to standardowy rdzeń. Tak myślałem właśnie, ale z rowerowymi fantami nigdy nic nie wiadomo - Schwalbe mogło sobie wyprodukować własny rdzeń z nieco innym gwintem i kto im zabroni? Co roku wchodzi jakiś nowy standard a to oś a to coś... @@bobiik, Jak na niefajtłapę uzdolnionego manualnie opanowanie pisania na klawiaturze coś ci ciężko idzie Ja tam wolę wydać trzy złote na nowy wkład niż robić taką kombinatorykę, oprócz tego że będzie miał pełną przepustowość będzie miał też świeżą uszczelkę
bobiik Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Napisz gdzie kupujesz wkłady po 3 zł ? Każdy ma swoją filozofię. Jak niszczy sie Tobie uszczelka to kupuj nowy wklad. Mi sie nie niszczy , a po wyczyszczeniu maszynka jest jak nowa. Co Ci się niepodoba w moim pisaniu? Zauwazam co prawda minusy w pisaniu z telefonu.... Ty za to nie jesteś geniuszem skladni ; )
Tofi Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Link 5 postów mogło sobie wyprodukować własny rdzeń Ja używam e13, który w odróżnieniu od standardowego ma dawać większą przepustowość powietrza, aby można było osadzić oponę bez wykręcania rdzenia i istotnie da się, tyle że nie mam porównania z innymi, gdyż innych nie używałem.
bociek28 Napisano 9 Lipca 2015 Autor Napisano 9 Lipca 2015 ja wiem że opony lite skine są papierowe ale akurat takie posiadam na stanie wiec dlatego to pytanie:)
bociek28 Napisano 26 Września 2015 Autor Napisano 26 Września 2015 odnawiam temat Jako że dziś zdejmowałem oponę z koła które uszczelniłem chyba 2 miesiące temu i... totalna masakra, gdybym miał zdejmować oponę w warunkach polowych chyba wolał bym taszczyć rower na plecach wiec może przejdę do szczegółów : taśma patex (srebrna z włóknem) którą ktoś polecił dziwnie poodklejała się i pozlepiała z oponą co dziwne z opony wcześniej nie uchodziło powietrze. Zastanawiam się czy nie za szeroko nalepiłem taśmę, czy nie wystarczy nalepić tylko w wgłębieniu felgi żeby nie było problemu. Teraz kolejne pytanko czym najlepiej usunąć stare mleczko ? oraz czy trzeba co jakiś czas zdejmować oponę zalaną mlekiem??
MartinH Napisano 26 Września 2015 Napisano 26 Września 2015 Opony nie zdejmujesz, najlepiej tylko co jakieś 4 miesiące dolać trochę mleczka (jak masz rozkręcalny wentyl). A do zdejmowania opon polecam dobre łyżki, ja mam od Maxxisa i zdejmowanie/zakładanie opon nimi to sama przyjemność Co do usuwania mleczka to ja przecierałem je benzyną i następnie usuwałem ręcznie, trochę jest z tym zabawy, ale skutecznego specyfiku chyba nie ma
bobiik Napisano 26 Września 2015 Napisano 26 Września 2015 Bralem udzial w tym watku i odradzalem tasme Patexa lecz z innych wzgledow. Coś takiego nie powinno sie stać. Taśmę docinasz na szerokość wewnętrzną obreczy. Zaczynasz przyklejać okolo 10cm od wentyla i konczysz przyklejanie tez 10 tylko z drugiej strony. Owijasz tak 2 razy naciagając taśmę. Wlałeś mleko od razu czy napompowales najpierw opone bez? Co do mleka i zdejmowania. Dolewam mleko 3-4 razy w odstepach okolo 2 miesiecy bez zdejmowania opon. Potem czyszcze opony.
vpablov Napisano 28 Września 2015 Napisano 28 Września 2015 Jako że dziś zdejmowałem oponę z koła które uszczelniłem chyba 2 miesiące temu i... totalna masakra, gdybym miał zdejmować oponę w warunkach polowych chyba wolał bym taszczyć rower na plecach wiec może przejdę do szczegółów : taśma patex (srebrna z włóknem) którą ktoś polecił dziwnie poodklejała się i pozlepiała z oponą co dziwne z opony wcześniej nie uchodziło powietrze. Zastanawiam się czy nie za szeroko nalepiłem taśmę, czy nie wystarczy nalepić tylko w wgłębieniu felgi żeby nie było problemu. Miałem awarię z powodu za niskiego ciśnienia w oponie przy zjeździe, małą pompką nie dało rady napompować. Założona dętka fakt, że później nie do doczyszczenia ale założenie zajmuję tylko parę minut, a noszenie na plecach trochę dłużej. Do obklejenia wnętrza obręczy polecam, zakup taśmy o szerokości 25 mm (z reguły mają po 50 mm) nic nie trzeba docinać, idealnie uszczelnia obręcz o szerokości wew. zarówno 19 mm jak i 22,5 mm.
Rafal_P Napisano 23 Października 2015 Napisano 23 Października 2015 Pozwolę sobie podłączyć po temat. Męczy mnie przeróbka na bezdętkę, mam opony zwijane Nobby Nic Performance, czy ktoś ma z nimi doświadczenie? Dadzą radę w systemie bezdętkowym na mleczku? Wiem, że są to zwykłe opony ale podobno niektóre zwykłe też dają radę na mleczku.
vpablov Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Przerabiałem niedawno Racing Ralpha performance, mozna taki zestaw uszczelnić. W porównaniu do Nobby Nica w wersji evo (snake skin) ścianki trochę przepuszczały. Jak będziesz zalewał, daj dłużej poleżeć oponie na boku.
Rafal_P Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 A miałeś jakiś test już? Ciekaw jestem jak z uszczelnieniem przy złapaniu jakiegoś kolca, który nie zostanie w oponie, czy przy cienkiej oponie zadziała.
vpablov Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Jeśli masz świeże mleczko to powinno uszczelnić, co jakis czas warto dolać. Zależy też od wielkości dziury, miałem niewielkie rozcięcie, które w trasie ciężko było uszczelnić. Swoją droga zawsze mam zapasową dętkę.
Rafal_P Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 No ja dętkę też zawsze mam ze sobą, ale już mnie wkurzają kolce w oponach i potem bawienie się z tym dlatego chcę przejść na bezdętkę. Tylko Nobby Nici mam jeszcze w sensownej formie i szkoda mi teraz ich zmieniać, dlatego pytam jak na nich by było. Na przyszły sezon wrzucę High Rollery 2 to nie będzie problemu. Dzięki za info vpablov.
Rafal_P Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 vpablov, a możesz jeszcze powiedzieć ile lałeś mleka? Tyle co producent zalecał czy więcej skoro opony były w wersji Perfomance?
MartinH Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Na przyszły sezon wrzucę High Rollery 2 to nie będzie problemu. Czy nie będzie problemu to nie byłbym taki pewien, wszystko zależy od wielkości dziury, mnie ostatnio uszczelniło nacięcie na bieżniku ok 1 cm, pewnie nie było na całej długości, ale miejsce dosyć mocno zachlapało. Dziś zrobiłem trip w góry i trzyma ciśnienie więc sukces
Rafal_P Napisano 24 Października 2015 Napisano 24 Października 2015 Nie będzie problemu przy zakładaniu. A jak rozetniesz oponę to wiadomo, że się to nie uszczelni.
mosoj Napisano 9 Listopada 2015 Napisano 9 Listopada 2015 Witam wszystkich, Właśnie udało mi się wykonać komplet kół (CrossRide UB + Vittoria Barzo TNT + mleczko, taśma żółta i wentyle Stana). W całym procesie najwięcej frustracji spowodowało oklejanie taśmą (nie wiem jak inne ale ta żólta taśma wydaje się badziewiem) i samo założenie opony 2.1 na stosunkowo wąską obręcz (wewnętrzna szerokość 17mm). Samo uszczelnianie przebiegło zaskakująco bezproblemowo. Po dmuchnięciu z kompresora przez głowicę odkręconą z pompki obie opony strzeliły i pozostały szczelne bez żadnych bąbelków. Czy jest jakiś sposób na dolanie mleczka przez wentyle presta bez zdejmowania opony? Zdaje się, że powinienem był zastosować wentyle z wyciąganym wkładem, ale człowiek głupi nie pomyśli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.