Placek Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Panowie. Taka moze glupota ale zapytam. Wlasnie bede robil konwsdsje na Tubeless a pa jenci to Hans i Razor oba TR. Jako ze to moj pierwszy raz zastanawiam sie czy da rade latac bez mleka? Troche jak samochodem? Niby kolec czy gwozdzik w samochodowce potrafi siedziec latami i nic sie nie dzieje. Wszystko szczelne.
bobiik Napisano 2 Lipca 2015 Napisano 2 Lipca 2015 Jezrli opony zalozysz samymi rekoma bez lyzek to na pewno bez mleka ani kompresora sie nie obędzie, a i niewiadomo czy nie spadna z obreczy podczas jazdy Na obreczach ztra z hutchinsonami tr lub geaxami tnt da sie prawdopodobnie jezdzic bez mleka lub z jego sladowymi ilosciami. Bez problemu sie uszczelniaja zwykla pompka reczna podlogowa i bez mleka. Zawsze wlewam jednak po 50ml i nie probowalem inaczej http://tomek-mtb.blogspot.com/2014/04/jak-uszczelnic-koa-bezdetkowe-z-cyklu.html Oczywiście z oponami tr i tubeless na odpowiednich obręczach odchodzi część pracy związana z kladzeniem koła na boki itp. Wystarczy zakręcić i jechać http://www.team29er.pl/testy/1385-bitwa-na-bbelki-trezado-vs-caffe-latex
bociek28 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Napisano 3 Lipca 2015 mam takie pytanko czy te wentyle rubeny powinny być takie luznie w otworze na wentyl ?? jest to otwór na preste a rubena chodzi w nim luzno. Więc próba 3,5 bara opona wskoczyła strzeliło na rantach nic nie widać żeby uciekało ale spiepsza koło wentyla i co teraz?? próba bez mleka
radziuGD Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Dokręć trochę mocniej kominek, tylko patrz czy dokręcając nie rozrywa się ta gumowa kostka uszczelniajaca na wewnetrznj cześci obręczy. Mleko też powinno uszczelnić okolice wentyla. Jeśli ściągasz oponę i zakładasz bez łyżki to nie ma się co dziwić, że może wyskoczyć, masz oponę TR? Ja mam Maxxisy Ardent Race w wersji TR i bez 2-óch łyżek nie ma szans jej załozyć i zdjąć, obręcz DT XM401 (wewnątrz 22,5) i na cisnieniu 1,5 bara nie ma szans aby wyskoczyła z rantu. Przy zalewaniu mleczkiem warto mieć opony TR bo wtedy jest to zdecydowanie prostsze, mój Ardent Race TR EXO trzymał ciśnienie bez mleczka Producent twierdzi że opona pod bezdętkę. Pociśnij przy tym ciśnieniu bandę 180* o średnicy 2,5 m zawijając przy tym ładnie czterema literami a też bedziesz 2 metry dalej wymieniał wentyl na detkę. Pomijam fakt, że przy 1,5 bara to bez narzędzi i dotykania wentyla zdejmę oponę z koła
bociek28 Napisano 3 Lipca 2015 Autor Napisano 3 Lipca 2015 w przedniej oponie założyłem tą uszczelkę wewnątrz felgi i tu trzyma dobrze bez mleka. wiec następny krok wypuściłem powietrze nalałem po 40ml mleka, napompowałem ale opony już nie strzeliły tył 3,31 bara przód 3,88 bara mleko w obu spiepszało wokół wentyla. Poobracałem kołem we wszystkich kierunkach i zostawiłem na płasko tak aby mleko ściekło w okolice wentyla wieczorem sprawdzę jak to wyszło:) a co do mocnego przykręcenia wentyla to takie pytanie:) a jak go potem ręcami:) odkręcić na trasie jeżeli trzeba będzie wsadzić dętkę??
radziuGD Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Też daję tą uszczelkę, bo z nią jakoś lepiej się uszczelnia na mojej obręczy.
MartinH Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 Producent twierdzi że opona pod bezdętkę. Pociśnij przy tym ciśnieniu bandę 180* o średnicy 2,5 m zawijając przy tym ładnie czterema literami a też bedziesz 2 metry dalej wymieniał wentyl na detkę. Pomijam fakt, że przy 1,5 bara to bez narzędzi i dotykania wentyla zdejmę oponę z koła W takim razie stawiam skrzynkę browca i zapraszam
radziuGD Napisano 3 Lipca 2015 Napisano 3 Lipca 2015 niestety taniej mi wyjdzie kupic skrzynke browca niz bilet na pendziolino ale oferta kusząca.
bociek28 Napisano 4 Lipca 2015 Autor Napisano 4 Lipca 2015 dziś sprawdziłem ciśnienie w oponach ubyło 0,2 bara no ale to mogło podczas pomiaru na rantach nie widać mleka, same opony uszczelniły się bez mleka tylko te nieszczęsne wentyle rubeny dawały po dupie:) ale na razie wszystko jest ok wlałem tylko po 40 ml i zastanawiam się czy to na chwile obecną wystarczy? dziś jadę w góry i nie chciałem znowu wypuszczać powietrza i dolewać mleka żeby nie było znowu jaj z wentylami:) I ne wiem co robić czy dolewać czy jechać tak jak jest
radziuGD Napisano 4 Lipca 2015 Napisano 4 Lipca 2015 kijowo oklejona taśma daje taki efekt, że powietrze ucieka głównie koło wentyla.
BikerLight Napisano 4 Lipca 2015 Napisano 4 Lipca 2015 Mógł też szarpnąć podczas pompowania wentylem, coś takiego mi się zdarzyło po ponad roku po zmontowaniu całości i nie dało rady uszczelnić na nowo. Trza było wyczyścić okolice wentyla, zmienić taśmę...
Tofi Napisano 4 Lipca 2015 Napisano 4 Lipca 2015 U mnie 100% uszczelnienie nastąpiło po 3 dopompowywaniu. Po pierwszym pompowaniu uszczelniło się koło 40psi, po drugim złapało przy 60 psi i przy trzecim ciśnienie trzyma się przy maksymalnym ciśnieniu opony.
bociek28 Napisano 5 Lipca 2015 Autor Napisano 5 Lipca 2015 ten wentyl jest strasznie luźny w otworze dlatego taki efekt, na szczęście wszystko się uszczelniło 2 próby w beskidach wypadły dobrze, pierwszy dzień na ciśnieniu 2,1 a drugi z 1,7 i spokojnie można zejść do 1,5-1,4
wojtas7 Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 jak wentyl może być luźny? przecież z drugiej strony jest nakrętka i nie ma szans żeby było luźne. przez wentyl powietrze zwykle ucieka jak źle zrobiłeś otwór w taśmie. trzeba zrobić minimalny krzyżyk X nożykiem do tapet, mniejszy niż sam wentyl, i samym wentylem wkładając od góry powiększyć otwór w taśmie, trzymając od góry nakręcić od spodu nakrętkę ile sił w palcach i nie ma szans żeby się nie uszczelniło. niektóre wentyle mogą nie pasować zależnie od obręczy i kształtu środka obręczy. Rubena akurat jest dość płaska powinna pasować do wszystkich obręczy. gumowa uszczelka jeest potrzeba bodajże tylko przy zakładaniu do samochodowej dziury w obręczy, w preście jej się nie daje bo wyłazi bokiem.
bociek28 Napisano 6 Lipca 2015 Autor Napisano 6 Lipca 2015 założyłem gumową uszczelkę i było trochę lepiej, w taśmie zrobiłem minimalny otwór ale jak przepychasz wentyl taśma się rozszerza, a patex jest śliski wiec gum a z wentyla i śliska powierzchnia taśmy to raczej dobrej szczelności nie zapowiadają. Po dolaniu mleka oczywiście się uszczelniło, nigdzie nie pisałem że z mlekiem się nie uszczelniło:)
BikerLight Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 przez wentyl powietrze zwykle ucieka jak źle zrobiłeś otwór w taśmie. trzeba zrobić minimalny krzyżyk X nożykiem do tapet Ciekawe, bo w instrukcji np. Caffelatexu zakazują używania nożyków i robienia nacięć, zamiast tego taśma jest przebijana śrubokrętem... http://www.effettomariposa.eu/en/wp-content/uploads/2012/12/CaffelatexInstructions14092k12lr.pdf
wojtas7 Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 Ciekawe, bo w instrukcji np. Caffelatexu zakazują używania nożyków i robienia nacięć, zamiast tego taśma jest przebijana śrubokrętem... http://www.effettomariposa.eu/en/wp-content/uploads/2012/12/CaffelatexInstructions14092k12lr.pdf widocznie mieli X reklamacji od cymbałów, którzy bezmyślnie robili nacięcia na 2cm i się dziwili że im tubeless nie trzyma... nacięcie nożykiem bezproblemowo można zrobić mały X, ale mały, mniejszy od wentyla, który powiększy sobie otwór odpowiednio. Stans Notubes polecają robienie X nozykiem do tapet a to już nie jest firma drut jak cafelatex czy inne trezado napełniane w garażu i małpujące skład chemiczny innych.
Tofi Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 A WTB zalecają równe kółeczko wielkości otworu w rawce.
bociek28 Napisano 6 Lipca 2015 Autor Napisano 6 Lipca 2015 jest tak że jeżeli powietrze jest nabite to trzyma bezproblemowo ale dziś wypuściłem prawie całe żeby dolać mleka bo na początku dałem tylko niecałe 40ml na koło to zaczęło znowu uciekać koło wentyla zastanawia mnie też jedna rzecz oryginalnie w rowerze były opony racing ralph evolution, liteskin, pacestar czy to jest ta opona która na allegro chodzi po ok 170 zł
BikerLight Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 widocznie mieli X reklamacji od cymbałów, którzy bezmyślnie robili nacięcia na 2cm i się dziwili że im tubeless nie trzyma... Stans Notubes polecają robienie X nozykiem do tapet Czyli Stan liczy na to że ich taśma będzie niefachowo nacinana i dzięki temu sprzedadzą jej więcej powiadasz? Stans Notubes polecają robienie X nozykiem do tapet a to już nie jest firma drut jak cafelatex Żółta taśma Stana moim zdaniem jest beznadziejna Czyli firma "nie drut" robi beznadziejną taśmę w odróżnieniu od firmy drut która robi dobrą? cafelatex czy inne trezado napełniane w garażu i małpujące skład chemiczny innych. Trezado nie znam wiec się nie wypowiem (tyle wiem że to polska firma i działa od niedawna) natomiast co do Caffelatexu to jakoś jeszcze nikomu nie udało się skopiować ich własnej receptury, a sprzedają to mleczko już od paru latek
bobiik Napisano 6 Lipca 2015 Napisano 6 Lipca 2015 Zolta tasma stana moim zdaniem nie jest rewelacyjna , a ponadto droga i upierdliwa w montazu to samo tyczy sie caffelatex. Z powodzeniem od lat stosuje duct tape. Dobrze sie lepi i dopasowuje do obreczy. Nie puszcza. Czego trzeba chciec wiecej. Koszt to okolo 6-10zl. Nacinam maly krzyzyk ostrym nozykiem. Moj faworyt odnosnie mleka to caffelatex; )
wojtas7 Napisano 7 Lipca 2015 Napisano 7 Lipca 2015 Czyli Stan liczy na to że ich taśma będzie niefachowo nacinana i dzięki temu sprzedadzą jej więcej powiadasz? Czyli firma "nie drut" robi beznadziejną taśmę w odróżnieniu od firmy drut która robi dobrą? Trezado nie znam wiec się nie wypowiem (tyle wiem że to polska firma i działa od niedawna) natomiast co do Caffelatexu to jakoś jeszcze nikomu nie udało się skopiować ich własnej receptury, a sprzedają to mleczko już od paru latek Kolego, piszę o mleczku a Ty o taśmie. Tutaj nie ma złotych środków ani cudów. Latekst w mleku musi być, to jedyne co uszczelnia dziury. Samo mleko Stansa z lateksem jest bardzo dobre ale zasycha, bo latekst zasycha. Zmieszane ze Slime trzyma dłużej konstystencję płynną i nie zasycha w oponie. Zalepia dziury - zalepia - pewnie gorzej niż sam Stans, ale zalepia, potwierdzam. Wiadomo że małe i raczej te nie z boku opony i pozwala jedynie dopompować np. do 1 bara - ale jakbyś walczył o wynik to już jest coś. Żółta taśma jest beznadziejna - jest za sztywna i nie zakleja wgłębienia w obręczy powoduje że jest tam powietrze. Druga sprawa to raz ją odklejałem i nagle się rozwarstwiła i straciłem jej dość sporo przez to a jest droga.
Tofi Napisano 7 Lipca 2015 Napisano 7 Lipca 2015 Żółta taśma jest beznadziejna - jest za sztywna i nie zakleja wgłębienia w obręczy powoduje że jest tam powietrze. Najgorzej jest przykleić pierwszy centymetr, a dalej to już nie ma znaczenia czywejdzie w rowki i czy podejdzie powietrzem. Dlaczego? A jak sądzisz, te strzelanie to skąd? Pierwszy strzał od opony a reszta to powietrze wypychane z pod taśmy. Podczas testów na sucho po zdjęciu opony okazało się, że taśma równo i dokładnie przylega do obręczy, nie ma pod nią żadnego wgłębienia a już w ogóle to idealnie przylega do obręczy wchodząc we wszystkie rowki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.