Skocz do zawartości

[Hamulce] Wymiania tarcz na większe

EasyRider25

Rekomendowane odpowiedzi

@modrzew Nie wiem czy będę zmieniał ramę :D Tak przeglądam oferty i znalazłem coś ciekawego w decathlon'ie (http://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-520-s-id_8322501.html), ogólnie jakoś nie bardzo mam zaufanie co do rowerów z decathlon'a :D Mój obecny rower to KROSS BLACK EDITION 3 ^^ Kupiony (okazyjnie, ostatni na magazynie) 3 lata temu i nie narzekam :D

@talento Ja hamuję przód i tył :) najbardziej po zjeździe nagrzewa się przód :D ale jak jadę po mieście to raczej tyłu używam :), Ostatnio przyszło mi na myśl rozebranie hamulców no i tył klocki zostały te co były (były w stanie nie najgorszym), natomiast przód wleciały nowe klocki :)  

Gdyby nie problemy ze skuterem łatwiej byłoby zebrać tą kwotę :/ Żeby kupić nowy rower postawiłem sobie warunek (uwaga, uwaga :D ) naprawa (jeśli coś się zepsuje) przekracza koszt 1000 zł (najprędzej uszkodzenie tej ceny to rama). Jeśli będzie to problem z ramą to nie wiem czy kupować nowy rower czy ramę i do niej części przełożyć :D

Tak jak piszą poprzednicy, po co 180 z tyłu? U mnie przy hamulcach BR-M395 ( czyli najniższe hydrauliki Shimano) + farbyczne klocki i tarczy 160mm tył blokuje się nawet za często niż bym tego chciał. Zupełnie bez sensu, kup lepsze klocki i tyle.

Gość HydraulicznyCyborg

Ja proponuję żebyś sobie pierdzielnal 2 śliczne blyszczace 203 mm na alu pająku.do tego najlepiej heble shimano Saint z metalikami. Gwarantuje stawianie rumaka na sztorc,stoppie bez nauki i extra lans na dzielni. ( prosiłbym bym tylko o prędkość przyrostu i wielkość luzu widelca na każdy dzień)

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...