EasyRider25 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Chciałbym wymienić tarczę tylną ze 160 mm na 180 mm. I tutaj się zastanawiam czy musiałbym wymienić coś więcej niż tarcze. Hamulce są fabryczne, Tektro Aquila. Jedynie przednie klocki są wymienione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anton13 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Adapter pod 180 lub podłożyć kilka podkładek pod zacisk ze starym adapterem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Dlaczego z tyłu na 180? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyRider25 Napisano 25 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 A tak z ciekawości Się nie psuje to i na co pieniędzy wydawać nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anton13 Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 203mm od razu wstaw. Może przy okazji za jakiś czas rama będzie też do wymiany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grande1970 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 po co z tyłu 180 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Wiesz, niektórzy nadal myślą że hamuje się głównie tyłem... W moim gronie to wszyscy klocki z tyłu zdarte do 0 a przód nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyRider25 Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 @modrzew Nie wiem czy będę zmieniał ramę Tak przeglądam oferty i znalazłem coś ciekawego w decathlon'ie (http://www.decathlon.pl/rower-mtb-rockrider-520-s-id_8322501.html), ogólnie jakoś nie bardzo mam zaufanie co do rowerów z decathlon'a Mój obecny rower to KROSS BLACK EDITION 3 ^^ Kupiony (okazyjnie, ostatni na magazynie) 3 lata temu i nie narzekam @talento Ja hamuję przód i tył najbardziej po zjeździe nagrzewa się przód ale jak jadę po mieście to raczej tyłu używam , Ostatnio przyszło mi na myśl rozebranie hamulców no i tył klocki zostały te co były (były w stanie nie najgorszym), natomiast przód wleciały nowe klocki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
talento259 Napisano 26 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Jak już patrzysz na fulle to nie w tej cenie. Żeby mieć fulla w którym nie trzeba będzie się martwić że zaraz coś odpadnie na korzeniu, to na nowego trzeba mieć przeznaczone minimum 5-6 tyś zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EasyRider25 Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Gdyby nie problemy ze skuterem łatwiej byłoby zebrać tą kwotę :/ Żeby kupić nowy rower postawiłem sobie warunek (uwaga, uwaga ) naprawa (jeśli coś się zepsuje) przekracza koszt 1000 zł (najprędzej uszkodzenie tej ceny to rama). Jeśli będzie to problem z ramą to nie wiem czy kupować nowy rower czy ramę i do niej części przełożyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Hamujesz tyłem w mieście - i czujesz że obecna tarcza daje za małą moc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Nie zrozumiałeś przekazu z tą wielką tarczą i ramą że tak powiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Tak jak piszą poprzednicy, po co 180 z tyłu? U mnie przy hamulcach BR-M395 ( czyli najniższe hydrauliki Shimano) + farbyczne klocki i tarczy 160mm tył blokuje się nawet za często niż bym tego chciał. Zupełnie bez sensu, kup lepsze klocki i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość HydraulicznyCyborg Napisano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2015 Ja proponuję żebyś sobie pierdzielnal 2 śliczne blyszczace 203 mm na alu pająku.do tego najlepiej heble shimano Saint z metalikami. Gwarantuje stawianie rumaka na sztorc,stoppie bez nauki i extra lans na dzielni. ( prosiłbym bym tylko o prędkość przyrostu i wielkość luzu widelca na każdy dzień) Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.