Skocz do zawartości

[szosa/trekking/MTB] Transylwania 2015

FP2

Rekomendowane odpowiedzi

Powtórzę swój dawny post w trochę przystępniejszy i krótszy sposób:

czy byłby ktoś chętny na wyjazd w lipcu albo sierpniu do Transylwanii na około tydzień? Tyle zasadniczego tematu.

Teraz szczegóły:

- jest nas 2: ja (chcę zabrać szosę) i mój kumpel filozof (chce zabrać aparat fotograficzny i jakieś dzieło Platona).

Czyli inaczej mówiąc, rowerzystą jestem tylko ja, on filozofuje, rozmyśla, robi artystyczne foty, duma nad życiem i zadaje sobie pytania egzystencjalne. Taki typ, nic nie poradzę.

- chcemy, aby wyjazd NIE był stricte wyjazdem rowerowym.

Ma to być wyjazd turystyczno-krajoznawczy, którego jednak priorytetem będzie przejazd rowerem Transalpiną i Transfogarską.

- cała reszta pobytu to klasyczne zwiedzanie Transylwanii: Sibiu, Salina Turda, zamki Drakuli, itd. Wieczorami pogaduszki, puszczanie oka do dziewczyn, pizza, grill, takie tam relaksowanie się. I tylko po jednym piwie na 4, bo więcej to ryzyko, a piwska można się nażłopać po powrocie do Polski.

- chcemy jechać wypożyczonym samochodem. 

(jakiś Renault Trafic czy coś w tym stylu, zależy od liczby osób )

- szukamy co najmniej 2 chętnych osób.

I tu absolutnie ważna sprawa: przynajmniej jedna z tych osób (ale najlepiej obydwie) musiałyby mieć prawo jazdy, bo my nie mamy... Takie z nas ciamajdy życiowe.... Bez kierowcy ani rusz. No cóż, w życiu i tak bywa.

No i to by było chyba na tyle. Jeśli sobie coś przypomnę albo jeżeli ktoś ma jakieś pytania proszę walić prosto z mostu, bo strasznie nam na tym wyjeździe (i znalezieniu kierowcy) zależy.

Może jeszcze tylko dodam, że my już tam byliśmy kiedyś, mniej więcej mamy rozeznanie co i jak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...