Michalski Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Mam w rowerze korbę Suntour NEX 42/34/24 x 175 mm, pod oś 122 mm z mocowaniem na kwadrat. Chciałbym wymienić zębatki w korbie z powodu ich zużycia, ale niestety nie znalazłem ich do kupienia osobno. Znalazłem za to w internecie całą korbę w cenie 78zł razem z wysyłką. Skoro muszę kupić całą korbę to nie warto zamienić jej na coś innego? Głównie chodzi o to, czy nie warto kupić korby do której łatwiej dokupić same zębatki, bo sam model korby służy mi dobrze. Ponoć u shimano pod względem kupowania zębatek jest lepiej. Nie wiem ile można oszczędzić na zostawieniu starej korby. Warto się bawić, czy kupować ten sam model co wcześniej?
nemo2009 Napisano 25 Czerwca 2015 Napisano 25 Czerwca 2015 Znalazłem za to w internecie całą korbę w cenie 78zł razem z wysyłką. Warto się bawić, czy kupować ten sam model co wcześniej? Kupić tę nową.
zekker Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 A tam jest jakiś nietypowy rozstaw śrub, że nie ma zębatek? Tak czy inaczej nowa korba wyjdzie taniej niż wymiana wszystkich zębatek.
Michalski Napisano 26 Czerwca 2015 Autor Napisano 26 Czerwca 2015 Nietypowy chyba nie. Ale 3 i 2 zębatka odseparowana jest elementami korby (tymi szarymi, które mają otwory na śruby, ich grubość decyduje o odległości między 3 i 2 zębatką) W każdym razie dzięki za opinie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.