uslugifoto Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Podczas upuszczania powietrza z tytułowego amortyzatora zauważyłem że wraz ze spuszczanym powietrzem, na imbusie służącym do wciśnięcia zaworu osadza się dziwna ciecz koloru niebieskiego. Przedwczoraj jeździłem prawie 3 godziny w deszczu i błocie i nie wiem czy to ma znaczenie? Czy to normalne? Amortyzator ma niecały miesiąc, łącznie w terenie może z 10 - 20 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekleczkowski Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 To jest smar z komory powietrznej. Podczas jazdy zachlapał wentyl od środka i przy spuszczaniu powietrza wyciekł razem z nim. To normalne i jeśli nie wyleciało go za dużo to bez obaw. W komorze powietrznej jest go ok 5 ml o ile się nie mylę i nazywa się Fox Fluid. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi