ACTIVIA Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Z mojej strony to właśnie Suntour robi najlepsze nalepki w porównaniu do tych super marek amorków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 znam jeden przypadek S RLR, gdzie ta wartość jest jeszcze mniejsza To pewnie mój przypadek? Za dużo oleju w kartridżu tłumika ... Ale jak ustalić wartość prawidłową, metodą prób i błędów? Suntour nie podaje żadnych danych ile go ma tam być. Ani jaki ma być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Nie podaje bo to kartridż na 99% nierozbieralny ... Dlatego pytałem o to czy jest tak od początku, czy z czasem się tak stało i o sposób smarowania dolnych goleni. Przy zalewaniu dolnych goleni olejem istnieje prawdopodobieństwo ze niewielka ilość oleju w postaci "filmu olejowego" po trzpieniu dostanie się do środka kartridża. Ja tak zabiłem kartridż HLO w starym XCM`ie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BikerLight Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 W moim egzemplarzu jest kartridż rozbieralny, jest to ten sam model co ten, w wersji pod tarcze: http://www.srsuntour-cycling.com/fileadmin/user_upload/Downloads/Consumer/Bike/Exploded%20views/2011/SF11-NRX-S-P-RLD%20700C.pdf Wysłałem swego czasu zapytanie do Suntoura co do ilości oleju i jego rodzaju potrzebnego do serwisu tego amorka, na razie bez odzewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzezniol Napisano 25 Czerwca 2015 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 Przeglądałem te PDF`y dlatego zostawiłem tylko ten 1% niepewności. Rozbieralne elementy są zazwyczaj na takich rysunkach rozrysowane ze swoich części skałdowych a ty kartridż jest jako jedna całość. Jeżeli jednak jest rozbieralny, to dobrym adresatem pytania o ilość oleju może okazać się kolega ACTIVIA. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi