Pablo59 Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 tylko wydaje mi sie że taka mało wygodna pozycja (za bardzo wyciągnięta) raczej kręgosłupowi nie pomaga I to jest klucz - wydaje ci się ... No chyba że masz wyjątkowo krótkie ręce - to rzeczywiście możesz za bardzo "leżeć" na ramie ... Tak samo jak alfie i omedze chyba się pomylił cross z trekkingiem .. Ale jak się za dużo pisze to się może zdarzyć
Rulez Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Tacy jak ty, nie powinni się w niektórych tematach wypowiadać. Lazaro ma po prostu dziwaczną geometrię jak na rower crossowy.
Pablo59 Napisano 26 Czerwca 2015 Napisano 26 Czerwca 2015 Może emeryci powinni zacząć coś brać ?? Proponuję żebyś uważał na język - osobiste wycieczki nie bardzo są na miejscu - ale jak to lubisz to nie pozostanę dłużny - tego bądź pewien
Minutnik Napisano 27 Czerwca 2015 Autor Napisano 27 Czerwca 2015 Wiesz ja indywidulanie podałem swoje "parametry" w emailu sprzedawcy Lazaro i zapewniał mnie że tylko i wyłącznie 19" będzie najlepszym wyborem no i mu zaufałem.. w sumie to mam mieszane uczucia czy dobrze mi doradził czy nie bo jeździ mi się wygodnie oprócz tego wyciągania się do kierownicy ale z drugiej strony z wysokości rower jest ok bo jajka mi się nie tłuką ani nic z tych rzeczy i wogóle skąd ten mit że regulowany mostek zacznie skrzypieć? Pytałem znajomego który ma regulowany 2 lata juz i mówi że jemu nic nie skrzypi i że to zwykła bujda
modrzew Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 Pewnie zależy od jakości mostka i typu jazdy. Nikt myślący nie poleci takiego mostka do MTB wykorzystywanego zgodnie z przeznaczeniem, ale do crossa/trekinga/mieszczucha czemu nie.
Rulez Napisano 27 Czerwca 2015 Napisano 27 Czerwca 2015 No ja akurat miałem często styczność z posiadaczami skrzypiących/samorozkręcających mostków regulowanymi w crossach. Ale możesz też zadać pytanie na forum, zobaczymy jakie będą odpowiedzi.
redwhite Napisano 29 Czerwca 2015 Napisano 29 Czerwca 2015 Lazaro jak dla mnie ma normalną geometrię. Mi jest bardzo wygodnie przy wzroście 180 cm i ramie 19". Kwestia przyzwyczajenia się i nic więcej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.