rapman242 Napisano 7 Lipca 2015 Autor Napisano 7 Lipca 2015 Tylko teraz czy ramę dobrać pod kątem wyniku 1) ST=45.5 czyli M. 2) 45.5/2.54= 17.91" czyli L 18" 3) zakres wzrostu 175cm pod XC/AM z tabeli czyli M
jasinski21444 Napisano 7 Lipca 2015 Napisano 7 Lipca 2015 Osobiście przy takim wzroście wziąłbym Mkę ale to zależy od stylu jazdy . . Mam Lke mierząc 192cm
DEVILEK Napisano 7 Lipca 2015 Napisano 7 Lipca 2015 Ten sam wzrost, co autor tematu. Jeździłem na różnych rozmiarach ram ; nawet 20" , wychodziła, jak 19,5". Zmieniłem finalnie na 17" i za nic w świecie nie zmienię tego rozmiaru. No może na 17,5". Jeżdżę XC, szosa, góry ... Uniwersalne zastosowanie. Jak Primal, to rozmiar 17"
panSocjolog Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 Przy wybieraniu ramy bardziej istotna jest efektywna długość górnej rury.
tipvip Napisano 8 Lipca 2015 Napisano 8 Lipca 2015 osobiście przy takim budżecie, na pewno bym poszedł w stronę fulla. Wydawać tyle kasy na HT ma sens tylko jak zależy ci na podium, wynikach itd. Osobiście mam HT i akurat w sobotę jeździliśmy grupą w dolinkach krakowskich i jadąc za fullem wyraźnie widziałem że on płynie po dziurach, korzeniach itd a mną rzuca na prawo i na lewo. Dla jazdy rekreacyjnej w maratonach i górach - full da ci większą frajdę z jazdy. Dwóch znajomych ma Canyony, bardzo sobie je chwalą. Nerve AL mimo że full ma dosyć sportową geometrię. https://www.canyon.com/en-pl/mtb/nerve/nerve-al-8-9.html nie wiem tylko jak z rozmiarem kół ale kolega i koleżanka obydwoje mieli 27,5c.
rapman242 Napisano 31 Lipca 2015 Autor Napisano 31 Lipca 2015 Niniejszy temat rozwijał się w ekspresowym tempie uzyskując status GORĄCY :thumbsup: Od ostatniego postu trochę minęło ale to nie znaczy ,że moje rozważania zostały zakończone. Na początku mijającego tygodnia wybrałem się na małą wyprawę - https://www.endomondo.com/users/18055664/workouts/570492761 Fajna przygoda - dojazdówka szosą ze wzniesieniami (Góra Igliczna), później zmiana nawierzchni na szutrową,leśną a nawet odcinek gdzie trzeba było zejść z roweru (zbyt duże korzenie jak dla Unibike Fusion-a 26"). W końcu dotarcie na wyciąg na Czarnej Górze. Później czerpanie frajdy ze zjazdu,nie trasą do DH ,lecz zielonym szlakiem na sam dół do Siennej.Następnie wspinaczka po drodze asfaltowej i znów długi zjazd szosą do samej mety - Pławnica gdzie zawsze przyjeżdżam do rodziców. Do czego zmierzam? :icon_cool: Kiedy wróciłem do Wrocławia, zacząłem znów wertować forum pod kątem roweru Full. Postanowiłem zrezygnować ze składania HT a zająć się wyborem ścieżkowca tak do 140/140 skok (chyba,żę więcej?). Budżet się nie zmniejszył, dalej 8 tyś (może wzrosnąć nieznacznie jeżeli oferta będzie tego wymagać). Złożenie w tej kwocie tego typu roweru chyba mija się z celem - jeżeli się mylę proszę o nakierowanie na właściwy tor. Jeżeli ustalone będzie kupienie gotowca to w którym kierunku iść odnośnie marki i wielkości skoku - koła zostawimy 27,5". :teehee:
tipvip Napisano 31 Lipca 2015 Napisano 31 Lipca 2015 ja bym obstawiał na ten:https://www.canyon.com/pl/mtb/nerve/nerve-al-8-9.htmlw Canyone masz tak, że do 30dni możesz testować rower i potem jak ci się nie spodoba to wymienić. lub (biorąc pod uwagę że zaczyna się sezon promocji zaczekaj do października i może urwiesz gdzieś speca, scotta, meride etc w dobrej promocji) bo w cenach sklepowych te marki są nie konkurencyjne z Canyonem.
rapman242 Napisano 28 Sierpnia 2015 Autor Napisano 28 Sierpnia 2015 Dzięki wszystkim za udział w dyskusji. Wybór padł na Giant Trance 27.5 2 LTD 2016 rok.
tipvip Napisano 28 Sierpnia 2015 Napisano 28 Sierpnia 2015 grat zakupu fulla , przyjemności z jazdy życzę!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.